Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10-07-2007, 09:42   #445
abishai

abishai's Avatar

Reputacja: 5 abishai jest jak klejnot wśród skałabishai jest jak klejnot wśród skałabishai jest jak klejnot wśród skał
$: 268 826
Cytat:
No i chyba po raz pierwszy od początku sesji nie opracowałem sobie planu B
Spoko wodza..ja mam plan A,B,C i inne literki...Wszystko jest pod moją kontrolą( inne sprawa, czy to dobrze dla was )

Poniewaz w najbliższej przyszłosci Cromag i jego wyznawcy będą mieli pewien wpływ na waszą drużynę postanowiłem nieco ich przybliżyć.

(Imię bóstwa, Przydomek, charakter, dziedzina i patronat,symbol)

Cromag- Obrońca Honoru- praworządny neutralny bóg wojen, honoru i uczciwości, podbojów, rycerstwa i pojedynków, patron paladynów i rycerzy, miecz

Co ciekawe.. ponieważ jest bóstwo praworządne neutralne, ma nie jeden a dwa zakony rycerskie.
1) Zakon Świetlistego Sokoła.- Praworządna dobra organizacja wprowadzająca porządek i dobro cywilizacji na dzikie regiony.
2) Zakon Czarnego Kruka.- praworządni źli mroczni rycerze, zakon najemników z własnym kodeksem honorowym...dość specyficznym. Wynajmują swe usługi każdemu kto jest w stanie zapłacić.. Założony przez eks -paladynów wyrzuconych z zakonu Świetlistego Sokoła 200 lat po założeniu owego.

Oczywiście oba zakony się nienawidzą.

Ostatnio edytowane przez abishai : 10-08-2007 o 07:07.
abishai jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem