Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10-20-2007, 20:42   #1
Cedryk

Cedryk's Avatar

Reputacja: 4 Cedryk wkrótce będzie znanyCedryk wkrótce będzie znany
$: 157 047
Braki w zasadach broni w Warhammerze.

W związku z tym, iż jeszcze nie ma takiego tematu zakładam go. Będziemy tu dyskutowali o brakach w zasadach używania broni w warhamerze Ja zauważyłem brak przy broniach unieruchamiających szczegółowej charakterystyk. Przedstawiłem mój pomysł już w innym topiku, ale został on zamknięty. W związku, z czym przypominam go w tym wątku.

Jedno, co nie zostało dokładnie wyjaśnione to bronie unieruchamiające, co daje nam możliwość własnej interpretacji, dyskusji o zasadach. Wiadomo, że aby się z nich uwolnić trzeba wykonać test krzepy lub zręczności, ale tylko przy bollas podano, iż wykonuje się go z utrudnieniem – 10 do wartości atrybutów.
Podaje, więc zasady do innych broni unieruchamiających oczywiście są one stworzone przeze
mnie, niepotwierdzone przez autorów:

Lasso, arkan wykonuje się nie zwykłe testy tylko testy przeciwstawne pod warunkiem, iż osoba oplątującą będzie starała się go utrzymać schwytanego przeciwnika w oplątaniu, musi na to poświecić akcje podwójną.

Bicz również test przeciwstawny utrzymywanie w oplątaniu jedna akcja drugą można poświecić na strzał z pistoletu lub, jeśli jest się w zasięgu bliskim na atak bronią ręczną z modyfikatorem ułatwiającym + 10 do testu (mod. dotyczy tylko broni białej).

Sieć zwykły test krzepy lub zręczności z modyfikatorem utrudniającym - 20 do testu (odejmuje się od atrybutu testowanego).

Proszę o komentarze, no i oczywiście przedstwianie innych opisów niedokładnie zaprezentowanych broni.

Cedryk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Reklama