Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 20-10-2007, 23:42   #1
Cedryk

Cedryk's Avatar

Reputacja: 1 Cedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputacjęCedryk ma wspaniałą reputację
Braki w zasadach broni w Warhammerze.

W związku z tym, iż jeszcze nie ma takiego tematu zakładam go. Będziemy tu dyskutowali o brakach w zasadach używania broni w warhamerze Ja zauważyłem brak przy broniach unieruchamiających szczegółowej charakterystyk. Przedstawiłem mój pomysł już w innym topiku, ale został on zamknięty. W związku, z czym przypominam go w tym wątku.

Jedno, co nie zostało dokładnie wyjaśnione to bronie unieruchamiające, co daje nam możliwość własnej interpretacji, dyskusji o zasadach. Wiadomo, że aby się z nich uwolnić trzeba wykonać test krzepy lub zręczności, ale tylko przy bollas podano, iż wykonuje się go z utrudnieniem – 10 do wartości atrybutów.
Podaje, więc zasady do innych broni unieruchamiających oczywiście są one stworzone przeze
mnie, niepotwierdzone przez autorów:

Lasso, arkan wykonuje się nie zwykłe testy tylko testy przeciwstawne pod warunkiem, iż osoba oplątującą będzie starała się go utrzymać schwytanego przeciwnika w oplątaniu, musi na to poświecić akcje podwójną.

Bicz również test przeciwstawny utrzymywanie w oplątaniu jedna akcja drugą można poświecić na strzał z pistoletu lub, jeśli jest się w zasięgu bliskim na atak bronią ręczną z modyfikatorem ułatwiającym + 10 do testu (mod. dotyczy tylko broni białej).

Sieć zwykły test krzepy lub zręczności z modyfikatorem utrudniającym - 20 do testu (odejmuje się od atrybutu testowanego).

Proszę o komentarze, no i oczywiście przedstwianie innych opisów niedokładnie zaprezentowanych broni.

Cedryk vel Dumaeg czasami z dopiskiem 1975
Cedryk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem