Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-10-2008, 20:20   #162
Tammo

Reputacja: 4 Tammo wkrótce będzie znanyTammo wkrótce będzie znany
$: 184 324
Speed Grapher - Gonzo o ludziach z mocami. Klasyczne, choć świetna (świetna!) sekwencja otwierająca. Do muzyki Duran Duran "Girls on film". Mmmm. Mógłbym słuchać na okrągło.

No i wyjątkowo, zupełnie nie jak Gonzo, nie schrzanili każdej jednej postaci wprowadzonej. Było parę... sensownych.

Spped Grapher na AnimeNfo: AnimeNfo.Com : SPEED GRAPHER

Toward the Terra:

Anime bazujące ma mandze pod tym samym tytułem, które starym maniakom gatunku może kojarzyć się z filmem - słusznie zresztą. TtT jest to anime SF, z walkami w kosmosie, mocami Psi i totalitarnym dystopijnym społeczeństwem ludzkim. Ma fantastyczny początek, a właściwie całą pierwszą połowę, lecz dużo gorszą drugą. Co chwila przewracałem oczyma na rozmaite 'dziwnostki' fabuły, która ratowała się jak mogła po nastu postawieniach wszystkiego na głowie, miast rozwijać się normalnie i po prostu, jak w pierwszych nastu odcinkach. No cóż. Zakończenie może to jeszcze uratować (jestem na 22 odcinku z 24) ale wątpię, bom za rzadko widział dobrze zrobione zakończenia w anime.

Toward the Terra na Animenfo (choć nie mam pojęcia co tam robi 'mecha', dotąd żadnego nie widziałem): AnimeNfo.Com : Terra e...

Tammo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem