Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-11-2008, 11:51   #166
Tammo

Reputacja: 4 Tammo wkrótce będzie znanyTammo wkrótce będzie znany
$: 184 304
Marcellusie, odcinki 12-15 mnie po prostu rozłożyły na łopatki naiwnością co poniektórych postaci i całokształtem scenariusza.

Konkurs "Jak w najgłupszy sposób postąpić" jaki rozwinęły tam między sobą postacie wygrała Philis, niewiele dalej za nią był (nagle całkowicie niekompetentny) kapitan Harley, a trzecie miejsce zajął Jomy. Postaci całkowicie dla mnie niepojętych (Matsuka) nie biorę pod uwagę, bo to są IMO przedłużenia scenariusza (nie mam celu istnienia innego niż to, by scenariusz toczył się po myśli scenarzysty).

Jak anime się skończy i je dooglądam, może napiszę recenzje. Na pewno dla mnie odcinki, 12-15 były kompletną porażką ze względu na idiotyczny wprost scenariusz, a powinny być ciekawym zetknięciem przyszłych antagonistów itp.

Tymczasem, ostatnio widziane przeze mnie anime to Orphen Sorceror Stabber. Miejscami komedia, miejscami poważniejsza, raczej stare, sądząc po animacji. Główny bohater był uczniem najznamienitszej szkoły magii, ale z pewnych przyczyn zrezygnował, dość burzliwie dodam. Szkoła jednak nadal chce go z powrotem, z racji 'kalibru' jego talentu. No i jest jeszcze smok, którego Orphen łowi na wyścigi z ludźmi ze swojej szkoły. Zdają się mieć natomiast deczko różne cele w tym łowieniu...

Orphen doczekał się kontynuacji oraz gry, o czym możecie poczytać na Wikipedii chociażby. Ja jestem na 21 odcinku w chwili obecnej. Lekkie, nie bierze się na poważnie, co umożliwia mi również odpowiednie go traktowanie i dobrą zabawę. Ot, 'odprężacz'.

Ostatnio edytowane przez Tammo : 01-11-2008 o 15:58. Powód: bo boldem jest łatwiej i czytelniej... or so they say.
Tammo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem