| Nicole zaczekała, aż Chris skończy rozmawiać. Spojrzała na swój skuter przed budynkiem. Pomimo tego, że był październik, powietrze było ciepłe. Niki rozpięła kurtkę. Przypomniała sobie, że trzeba babci zrobić zakupy ~Chyba powinnam sobie wszystko zapisywać...~ uśmiechnęła się do siebie.
Popatrzył na Nicki -Nie uwierzysz, ta książka, którą tobie pokazywałem była na tajnym aneksie indeksu ksiąg zakazanych- były student historii, miał nadzieję, że Merth kojarzy co to było, co prawda w szkolnictwie (oprócz takich kierunków jak Historia, na studiach) przywiązywano większą wagę do historii USA i chociażby procesów czarownic z Salem ... po chwili detektyw kontynuował -To jest co najmniej podejrzane, te chłopaki mogą okazać się kimś więcej, niż zwykłymi metalowcami, uważającymi satanizm za jakiś głupi trend. W każdym razie dostałem nazwisko antykwariusza, który mógłby nam coś więcej o tym powiedzieć. Co powiesz na to, żebyśmy to sprawdzili teraz?
- Okey. Możemy tam pojechać. I tak nie mam nic lepszego do roboty. - odparła wesoło.
__________________ Szczęśliwego Nowego Roku! |