Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-29-2008, 16:57   #328
Cedryk
Newsman

Cedryk's Avatar

Reputacja: 4 Cedryk wkrótce będzie znanyCedryk wkrótce będzie znany
$: 160 373
Stwierdziwszy, iż wszystko jej odebrano Erica ze złością zacisnęła pięści. Medalion jak i pieniądze znikneły jak sen złoty. Nie miała najmniejszej nadziei na odzyskanie swojej własności. W czasie, gdy dziewczyna wywrzaskiwała swoje żale drzwi otworzyły się a do gabinetu zajrzał sekretarz widząc jednak pryncypała spokojnie kręcącego kciukami młynki zamknął ponownie drzwi. Gdy Erica skończyła komendant odchrząknął zwracając jej uwagę.

- Dzika kotka widzę, że szybko zmądrzałaś, a więc słuchaj, co mam do powiedzenia i nie waż się przerywać. Z głodu nie zdechniesz bo zostaniesz oficjalnie strażniczką miejską.
- widząc zdziwienie dziewczyny podniósł rękę i pogroził.

- Nie przerywaj, słuchaj służysz od tej chwil mi. Wyjaśnię ci twoje zadanie. Normalne patrole i włamania na moje zlecenie rozumiesz. Jasne, widzę, iż tak za niedługo skontaktuje się z tobą ktoś ze „Srebrnych masek”. Poznasz go po swoistym znaku czarnej chucie szermowanej srebrem w znak maski. Może tez mieć zieloną ją, ale wtedy musi pokazać druga stronę jak domyślasz się zapewne będzie ona czarna wyszywana srebrem. Będziesz moim łącznikiem. Drugim twoim zadaniem będzie przeszkadzaniu w odkryciu moich powiązań z gildią przez specjalną grupę, którą utworzy przyjęty do straży Felix z Waldenhof musisz się jakoś do nich wkręcić i zdobyć ich zaufanie, twoja w tym głowa. Mają za zadanie odkryć przyczynę ostatnich ohydnych morderstw, które trapią miasto. Zrozum dokładnie mi i gildii „Człowieka” zależy na wyjaśnieniu tego. Więc nie przeszkadzaj im w tym pomagaj najlepiej, lecz jeśli otrą się o naszą działalność i współpracę marnie skończysz. Na razie kwaterunek w koszarach potem być może uda ci się załatwić coś lepszego. Normalny żołd strażnika i jeden posiłek dziennie w „Strażniczej" masz jeszcze jakieś pytania. Jeśli nie zgłoś się do mojego sekretarza. Raport raz na tydzień i zawsze jak coś się bardzo ważnego zdarzy. – W zamyśleniu spojrzał w okno poczym powstał oparł się o biurko.

- Na co czekasz masz jeszcze jakieś pytania.

- Jeszcze jedno możesz tępić tych z pięści poznasz ich po symbolu zaciśniętej pięści jasne.

Ostatnio edytowane przez Cedryk : 01-29-2008 o 16:59.
Cedryk jest offline