Cytat:
Napisał Mira Eee nie bardzo rozumiem z czym sie nie zgadzasz Tammo. Nie zgadzasz się z moją opinią, choć wytykamy te same błędy, tylko dlatego, że ja podkreśliłam negatywną warość erotyki w tym anime? Ale przecież dalej piszemy o tym samym - tylko innymi słowami. Sprecyzuj, jak możesz, o co Ci chodzi. |
Tajess. Z oceną
Gantza Twoją się zgadzam (5/10) z opinią
nie do końca.
Zgadzam się bo:
- bohaterowie
- spłycony koncept
Nie zgadzam się bo:
- erotyka tu akurat jest pewnym plusem (pokazuje coś w tej postaci, daje faktyczne, nie wydumane podłoże do konfliktów, wreszcie, nie jest przedstawiona chamsko czy natrętnie, choć jest też zagraniem pod publiczkę)
- sporo przyzwoitego humoru (gdzie? kiedy?)
- brak słowa o zakończeniu, dla mnie było ono wielkim minusem serii, daleko większym niż erotyka, porównywalnym z kiepską i mało ciekawą obsadą oraz minusem następnym czyli...
- dylematami zabić czy nie i formą w jakiej zostały przedstawione - dwa odcinki takich i
Gantz został dla mnie całkowicie odrealniony (nie jako SF, ale jako anime gdzie bohaterami są ludzie, ludzie się tak nie zachowują),
Czyli: nie zgadzam się z Twoją opinią wyrażoną tak, jak w oryginalnym poście, ponieważ brak tam wzmianki o dwu wielkich minusach serii, które znacząco wpłynęły na moją jej ocenę i na jej temat opinię.
Pozdrawiam