Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02-03-2008, 07:44   #74
DrHyde

DrHyde's Avatar

Reputacja: 2 DrHyde ma w sobie cośDrHyde ma w sobie coś
$: 47 464
Podam kilka interesujących tytułów:

"NEXT"

Czas trwania: 96 min.
Produkcja: USA / Rosja 2007
Premiera: 10 sierpnia 2007
Dystrybutor filmu: SPI

Reżyseria: Lee Tamahori
Obsada: Nicolas Cage, Julianne Moore, Jessica Biel, Thomas Kretschman

Cris Johnson (Nicolas Cage) jest człowiekiem o dziwnych umiejętnościach - potrafi przewidzieć zbliżające się 2 minuty swojego życia. Wyjątkiem jest pewna dziewczyna, której Cris potrafi przewidzieć przyszłość bez ograniczeń czasu. Swoje umiejętności wykorzystuje w pracy jako magik w Las Vegas. Pewnego wieczoru jego życie się jednak komplikuje. Do jego drzwi puka FBI.

Osobiście jestem fanem N. Cage'a. Film trzyma w napięciu. Zaskakujące zakończenie filmu. Polecam.

"POTĘPIONY"

Rok: 2007
Gatunek: Akcja/Thriller
Czas trwania: 100 min
Produkcja: USA
Studio: Lions Gate Films
Reżyseria: Scott Wiper
Obsada:
Steve Austin - Jack Conrad
Vinnie Jones - Ewan McStarley
Rick Hoffman - Goldman
Robert Mammone - Ian Breckel
Tory Mussett - Julie
Christopher Baker - Eddie
Sam Healy - Bella
Madeleine West - Sarah
Luke Pegler - Baxter

Zagubiona na oceanie wysepka...
Facet organizuje brutalne "zawody" w których ceną jest życie. Gracze to bezwzględni mordercy skazani na śmierć. Z 10 osób przetrwa tylko jedna.

Typowy brutalny film amerykański, w którym jest dzielny amerykański chłopak. Jak ktoś lubi filmy akcji polecam, ale bardziej dla odstresowania niż fabuły.

"NOMAD"

Rok:2005
Gatunek: Dramat
Produkcja:Kazachstan ( tylko płakać nad polską kinematografią)
Reżyseria: Sergei Bodrov, Ivan Passer, Talgat Temenov
Obsada:
Jay Hernandez - Erali
Dilnaz Akhmadieva - Hocha
Kuno Becker - Mansur
Azis Beyshinaliev - Ragbat
Mark Dacascos - Sharish

"Zrealizowana z niezwykłym rozmachem epicka opowieść, rozgrywająca się w XVIII-wiecznym Kazachstanie. Surowy i piękny step jest sceną ciągłych walk pomiędzy dumnymi i walecznymi plemionami. Chłopiec o imieniu Mansur od małego szkolony jest przez znakomitego mistrza sztuk walki. Jego przeznaczeniem jest zjednoczenie zwaśnionych stron oraz odparcie najeźdźców dżungarskich. Kiedy dorośnie, z odwagą i konsekwencją podejmie najtrudniejsze wyzwania. Wsparciem w trudnych chwilach okażą się przyjaciel oraz ukochana kobieta."

Polecam ten film. Na początku podchodziłem z dystansem do niego. Pomyślałem co za kretyn robi film o kazachstańskim wojowniku. Mile się zaskoczyłem. Film warty zobaczenia.

"SEKRETNE OKNO"

Rok:2004 (Stary film, ale fenomenalny)
Gatunek:Thriller
Produkcja:USA
Reżyseria: David Koepp
Obsada: Johny Deep !!!!

Mort Rainey (Johny Deep) jest autorem kryminałów. Mężczyzna przechodzi kryzys spowodowany rozwodem. Pewnego dnia do jego chaty nad jeziorem przychodzi pan Shoother, który oskarża go o plagiat. Twierdzi, że Mort ukradł mu jego opowiadanie "Sekretne okno". Daje mu trzy dni na udowodnienie, że najpierw on to napisał. Jeśli nie udowodni, to... Potwierdzeniem jego słów było zabicie jego psa. Ale to dopiero początek...