| -Jak widzisz w karczmie nie ma już nikogo. A pokoji masz zapewne kilka wolnych.
Sam wiesz w jakich czasach żyjemy i ufanie innym nie zawsze bywa korzystne. Ten dziad zapłacił za mnie więc to chyba bez różnicy gdzie będę spał. I tak nie zapełnisz dziś łóżek wszystkich, a ja wolę uważać na swoje plecy.
Więc po prostu ja zmienię lokum co?-
Krasnolud mówił to pewnie i dosyć prosto, aby karczmarz nie był podejrzliwy.
Grunzin nie miał zamiaru płacić jeszcze pieniędzy dodatkowo za to, kiedy może przespać się nie płacąc nic, a i bezpiecznie w miarę do tego.
Niestety chyba karczmarz nie zwrócił uwagi na słowa Grunzin'a bo nagle zniknął za drzwiami po drugiej stronie lady.
Na początku wydawało mu się że ktoś wszedł do karczmy, że tak nagle zniknął gospodarz, ale jak było pusto tak jest i teraz, więc chyba nagła potrzeba ścisnęła go i musiał się zmywać. "Ehh, ludzie to zawsze problemy mają ze sobą.. dlatego ciężko z nimi dobić interesu."
Korzystając z tego że zostawił na ladzie 3 koce, wziął je ze sobą i poszedł do wspólnej sali gdzie są wynajęte łóżka dla nich. "Nie mam pojęcia skąd ona wiedział że tutaj zawitam, ale na brodę.. on wiedział co nieco jeszcze o innych, a Ci zachowywali się tak jakby go pierwszy raz na oczy widzieli. Coś mi tu śmierdzi goblinami...
Ehh, ludzie." Myśląc tak wszedł do pokoju i zaczął się rozkładać na pierwszym wolnym łóżku.
Wszystko ładnie porozkładał i kładł się do snu, gdy nagle sobie przypomniał że razem z nim w tym samym pomieszczeniu spiczastouszy pedał będzie spał. " O NIE KURWA! Co to, to nie! Jakiś pedał spać będzie obok, a ja tak spokojnie się rozkładam.. Znając te podstępne i tchórzliwe paskudy to okradnie w nocy i spierdoli w jakiś te swoje busze. Na Brodę przodków, ostatnio za mało uważny jestem.."
Ochrzaniał siebie w myślach, zbierając wszytko jednak jak najbliżej siebie. Sakiewkę pod poduszkę, a zawiniątko do siebie do łóżka. Tobołek pod łóżko, a toporek oparty o łóżko tak żeby szybko po niego sięgnąć.
Już trochę bardziej spokojny, zamknął oczy, nie zważając na to czy ktoś do niego coś mówi czy nie.
__________________ Eastwest Rockers - Energia !
Ostatnio edytowane przez Oktawius : 02-07-2008 o 22:27.
|