Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02-11-2008, 20:27   #214
Andres

Reputacja: 2 Andres jest na bardzo dobrej drodze
$: 5 184
Andres patrzył przez chwilę na kapłana i w milczeniu wysłuchiwał, to co ów człowiek mówił. Jego oczy błądziły między twarzą okaleczającego się mężczyzny, a hełmem który leżał nieopodal.

Bardzo wymyślne sposoby torturowania się, jak widać nawet świat mnichów idzie z postępem czasu. Prędej wolałbym zginąć, niż oddać się samowolnie takim katuszą. Co Cię gnębi człowieku? Pewnie i tak się nie dowiem, w tych czasach nie można sobie pozwolić na odrobinę szczerości, szczególnie nie w tym mieście.

- Dlaczego miałbym się lękać z tobą rozmawiać? Dlaczego uważasz, że zostałeś wyklety przez swojego Boga? Przecież, musisz wiedzieć coś o swojej winie, skoro tak się karzesz. Jesli nic nie wiesz, to może wogóle nie zawiniłeś? Przybyłem za Tobą panie, aby się dowiedzieć, dlaczego tak uważnie mi się przyglądałeś w tej karczmie i czemu podczas naszej krótkie wymiany słów, inni goście tak na nas ukradkiem spoglądali? Nie lubie być nie wtajemniczony jesli coś tyczy się mnie. Jeśli coś wiesz, pomóż mi zrozumieć.

Ostatnio edytowane przez Andres : 02-11-2008 o 20:32.
Andres jest offline