ET!!!
Jedyna strzelanka sieciowa która zdobyła moje serce

. Quake i CS są zbyt monotonne jak dla mnie, a tu jest wiele plansz z dość ciekawymi celami do wykonania. Poza tym modele postaci i broni są jak dla mnie świetne - bardzo klimatyczne. Ogólnie zaletą jest klimat konfliktu, gdzie trzeba działać razem aby osiągnąć cel (eskortę czołgu do banku, aby zabrać z niego złoto, wysadzenie paneli kontrolnych, załadowanie działa i oddanie strzału). Voice chat pozwala też na wyrażenie szerokiej gamy komend, są one fajnie czytane, wyrażają emocje. Mod True Combat: Elite też jest godny polecenia, ze względu na realizm (umiarkowany

) i jednocześnie emocje wywoływane przez grę, na co składają też się dźwięki (gdy ktoś wali w blachę za którą się chowasz, odruchowo się schylasz i chcesz stąd uciec, tak nieprzyjemna jest to sytuacja). Obie gry są za darmo

.
Co do Single playera, to gra która pierwsza mi się nasuwa na myśl to Far Cry. Niby nie ma tam nic specjalnego, żadnych Bullet Time'ów, wypasiastych broni itp, ale jest ta niesamowita swoboda i jednocześnie realizm. Po prostu każdy element jest dopracowany właściwie do perfekcji (no, Rag-Doll doprowadza do śmiesznych sytuacji, ale tego ciężko uniknąć).