Kiedyś pewnie zobaczę AA, ale póki co jestem w pełni usatysfakcjonowany ET  . Ja z kolei uważam inaczej, dla mnie MP jest większą stratą czasu, a na pewno lepszym jego pochłaniaczem. Lubię strzelanki z rozbudowanym singlem, jeśli przekazują jakąś ciekawą historię lub dają inny rodzaj zabawy niż standardowe chodzenie i wyżynanie wszystkiego. Pod tym względem całkiem podobał mi się Half - Life 2 gdzie wymagano kombinowania z gravity gunem i można było pobawić się np. w rzucanie skrzynkami lub wyrzucanie wraków do rzeki  . W Far Cry'u dużą frajdę dawało dostanie się na gorę lub inne trudno dostępne miejsce, gdzie na przykład czeka lotnia, za pomocą której można dostać się do docelowej lokacji szybciej i łatwiej, albo easter egga  .
Return to castle Wolfenstein to kontynuacja stareńkiej gry o zabijaniu nazistów gdzie dodano jeszcze rozbudowane elementy nadnaturalne (eksperymenty w celu uzyskania super człowieka). Mod Enemy Territory to rozbudowane multi z tej właśnie gry. Są tam klasy różniące się możliwościami i uzbrojeniem, co właśnie wymusza grę zespołową. Gra nie ma zamiaru być realistyczną, ale walka jest dość klimatyczna  .
__________________ Nie chcę ukojenia, które mogłoby mi odebrać skruchę, nie pragnę uniesień, które wbiłyby mnie w pychę. Nie wszystko, co wzniosłe, jest święte, nie wszystko co słodkie - dobre, nie wszystko co upragnione - czyste, nie wszystko co drogie - miłe Bogu.
Ostatnio edytowane przez Harv : 02-15-2008 o 20:22.
|