Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02-16-2008, 20:12   #313
Jaskier

Reputacja: 0 Jaskier jest na bardzo dobrej drodze
$: 1 201
A ja Was może zadziwię. Słucham comedy rocka! Tak, tak! To właśnie to! Najlepszy zespół w tych klimatach to Tenacious D. Uwielbiam muzykę największego wirtuoza gitary akustycznej - Kage'a Gass'a, oraz dźwięk głosu Jack'a Black'a.

Następnym zespołem, którego słucham to System of a Down. Reprezentuje lżejszą odmianę metalu i rocka, połączoną z ormiańskimi regionalnymi przyśpiewkami. Na całe, cholerne, nieszczęście, zespół rozpadł się jakiś czas temu i wokalista - Sejr Tankian - rozpoczyna karierę solową. Będzie grał koncert 11 kwietnia w Stodole, w Warszawie, i nawet zdążył wydać już płytę. Nazywa się "Elect of Dead" bodajże. Przesłuchałem parę kawałków, są bardzo dobre, ale fanom całego SoaDu brakuje w niej głosu i muzyki innych członków zespołu.

Teraz powiem Wam o Rhapsody of Fire. Zespół mało znany, ale od raz zarezerwował sobie miejsce w moim serduszku
Grają metal symfoniczny i w ich piosenkach często słychać chór. Ale co najważniejsze, muzyka ma to "coś", co przyciąga, oraz zwykłą fabułę.

Polecam te zespoły. Grają świetną muzykę, a te całkowicie odmienne style nawzajem się nie wykluczają. Tenacious D można słuchać, żeby rozweselić sobie życie, Rhapsody, żeby zdobyć trochę weny twórczej, a Systemu... Tego można słuchać w każdej sytuacji.