Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-12-2008, 07:29   #4
Aveane

Aveane's Avatar

Reputacja: 2 Aveane ma w sobie cośAveane ma w sobie coś
$: 25 925
po kolei

1. niziołek - neutralny - I edycja - przyzwyczajenie do rasy, ponieważ w D&D gram niziołkiem i zawsze takie przywiązanie jest. Poza tym bardzo lubię grać niziołkami. Krótko nim grałem, więc charakter mi się dobrze nie wyrobił.

2. elf - dobry - I ed. - elfami też lubię grać, szanuję bardzo tę rasę. Charakter wręcz narzucony, bo praworządnym bym nie zagrał. Lubił wyzwania, nigdy się nie poddawał, próbował pojedynku nawet z zabójcą trolli. Kochał zwierzęta, potrafił poświęcić życie za bliskich. Za innych też, ale to było ich życie.

3. człowiek - brak (powód obok) - II ed. (tam już nie ma tabelki 'charakter') - rasa wybrana ze względu na drużynę, postanowiliśmy wszyscy grać ludźmi. Honorowy, zawsze starał się rozegrać wszystko taktycznie, przez co często ludzie brali go za tchórza i człowieka bez honoru.

4. niziołek - II ed. - jak już mówiłem, uwielbiam niziołki. MG określił moją postać jako półksiężyc. Burzliwy i spokojny. Butny i pokorny. Światło i cień. Taka długa lista przeciwieństw.

Mam nadzieję, że o to Ci chodziło i że charakter to nie miało być tylko praworządny-dobry-neutralny-zły-chaotyczny.