Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-13-2008, 04:50   #11
Eperogenay

Reputacja: 1 Eperogenay jest na bardzo dobrej drodze
$: 6 828
Magowie z kolei mają tu spore pole do popisu. (Tu uwaga, rozpatruję zdolności systemowo, niekoniecznie każdy Mag z Umysłem czy Życiem dojdzie do tego, jak coś takiego robić!)
Zależnie od Paradygmatu możnaby przecież uznać, że to Umysł, chcąc skłonić ciało do określonej reakcji (np. odruch bezwarunkowy) kieruje bólem, Umysł 1/2 i voila, zmniejszy/zwiększy swoją tolerancję bólu.
Ktoś inny może spokojnie uznać, że neurony podlegają Życiu i może również się nimi zająć (Tu raczej Życie 2/3). Inny Mag, od Sił, zająć się może choćby rodzajem energii robiącym krzywdę i zminimalizować obrażenie do poziomu, w którym to niewiele mu zrobi. Z naprawdę dziwnych pomysłów do głowy przyszło mi połączenie Umysłu/Życia i Czasu i przenieść sam ból np. o dzień w przyszłość, by uniknąć w danej chwili nieprzyjemnych i rozpraszających efektów, które bólowi towarzyszą...

Myślę, że potrzeba jest matką wynalazku i choć może przeciętna Sierota nie znajdzie sposobu na wykonanie danej czynności, o tyle Mag edukowany powinien szybko dojść jak kreatywnie sobie z problemem poradzić

Należy jednak przy tym pamiętać, że Magowie to wciąż ludzie. No i to, że organizm prędzej czy później upomni się o swoje (lub zrobi to za niego Paradox).

Eperogenay jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Reklama