Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-13-2008, 21:33   #52
Sobol_WPIA

Reputacja: 2 Sobol_WPIA jest na bardzo dobrej drodze
$: 3 901
Himo
Himo wędrował w kierunku Beregrostu. Otaczały go ciemności ale dzięki temu ,iż był elfem widział w niej o wiele lepiej niż ludzie. Druid wracał do miasteczka tą samą drogą którą jeszcze niedawno je opuszczał. Mijany po drodze sad zdawał się o wiele cichszy i spokojniejszy niż ostatnio. Zbliżając się do Beregostu już spostrzegł pierwsze domy stojące na jego obrzeżach. Niektóre z nich w ciągu ostatnich wydarzeń zamieniły się w zgliszcza.

Dzodzik
-Nie zdradzę wam tajemnic ludzi którzy nas wynajęli.-Powiedział pośpiesznie Hobgoblin po czym zrozumiał, że i tak powiedział za dużo.

Dzodzik,Kelven,Erewin
Mieszkańcy Beregostu po wycofaniu się potworów zaczęli powoli próbować opanować liczne pożary niszczące ich domy. Powodowało to, iż harmider znów się nasilił.
Po paru minutach z naprzeciwka wyłoniło się kilku ludzi. Jednego z nich Ronan rozpoznał i wyszedł im na przeciw. Gdy znaleźli się dostatecznie blisko zaczęli cicho rozmawiać ze sobą. Kiedy skończyli Ronan wraz z nieznajomymi podeszli do Dzodzik,Kelven,Erewin oraz Adauera.
-Przed chwilą dowiedziałem się od znajomych(po czym wskazał na ludzi stojących koło niego),że potworami dowodziły orki przybyły przypuszczalnie kogoś porwać. Wydaje mi się, że udało im się to.-Stwierdził spokojnie Ronan.
Usłyszawszy to Adauer podszedł do Hobgoblina i powiedział:
-Jeśli odpowiesz mi na kilka pytań to zabije cię prawie bezboleśnie, a jak nie to będziesz umierał do rana. Po pierwsze po kogo przybyliście, a po drugie dokąd wycofaliście się.
-Moim zadaniem było odciągnąć ludzi od grupy która miała wykonać główne cel naszej misji. Z tego powodu nie powiedziano mi o kogo chodzi. Co do drugiego pytania rozkazano nam wycofać się w kierunku ruin szkoły Ulcastera. -Odpowiedział potwór.

Sobol_WPIA jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem