Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 03-15-2008, 19:56   #94
Maciass0
Public Relations

Maciass0's Avatar

Reputacja: 3 Maciass0 ma w sobie cośMaciass0 ma w sobie coś
$: 37 109

Płonie ognisko i szumią knieje
krasnolud jest wśród nas
opowiada starodawne dzieje,
bohaterski wskrzesza czas.

O walkach znad kresowych stanic
O obrońcach naszych krasnoludzkich granic
A ponad nami wiatr szumny wieje
i kamienny huczy głaz.

Już do odwrotu głos trąbki wzywa,
alarmując ze wszech stron
Wstaje wiara w ordynku szczęśliwa.
Serca biją w zgodny ton.

Każda twarz się uniesieniem płoni
Każdy laskę krzepko dzierży w dłoni
A z młodzieńczej się piersi wyrywa
pieśń potężna pieśń jak dzwon.

Garnir zaczął śpiewać lekkim głosem, pieśń miała nastrój melancholijny i smutny. Gdy skończył powiedział:
- To zacna pieśń o walce krasnoludów z goblinami wiele lat temu w Górach Krańca Świata. Duma i walka o władzę zgubiła klany krasnoludzkie. Te czasy nie mogą się powtórzyć, dlatego dzięki wam musimy uratować mój Dom.....

Przerwał na chwilę dając czas na zrozumienie pieśni i jego słów.
Gdy wszyscy byli przy ognisku:
- Niechaj pokój i zgoda nastaną w naszym kręgu a ogień i amulet będa świadkami znaku przysięgi. Przysięgam, że nic nie spotka was złego póki ja sam nie zginę, ogień i ziemia moimi świadkami.- mówiąc to przyłożył rękę do piersi i uderzył 3 razy i czekał na resztę czy pójdą za jego przykładem.
Garnir patrzył na nich wzrokiem spokojnym i pragnącym potwierdzenia przysięgi. Nie chciał być zignorowany przez nikogo...

Ała, przeklęty las, wolałbym żeby na głowę spadł mi głaz niż takie... takie... elfie- powiedział z bólem gdy szyszunia spadła mu na głowę a potem wybuchł śmiechem gdy zażartował o elfach

- Drogi Gilesie, jesteśmy teraz w lesie i nie wiem dokładnie gdzie jesteśmy, ale gdy dojdziemy do ukochanych gór, powiem wam z zamkniętymi oczami gdzie pójść. Tylko węch mojego domu poniesie mnie do niego. Karak-Norn powracam!- dał akcent na ostatnie słowa. - HEJ!- krzyknął z przytupnięciem nogi.
-Na zwiady jeno ja się nadaję, bo do tego mnie wyszkolono, mości Gilesie pójdę z wami- dodał

A potem zjadł część prowiantu i wypił przy tym trochę piwa a potem zasnął snem głębokim

Ostatnio edytowane przez Maciass0 : 03-16-2008 o 17:46.
Maciass0 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem