Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04-01-2008, 22:57   #10
Yarot
Obsługa

Yarot's Avatar

Reputacja: 7 Yarot jest jak klejnot wśród skałYarot jest jak klejnot wśród skałYarot jest jak klejnot wśród skał
$: 250 899
Odsłona trzecia

Witajcie po raz kolejny w konkursie. Walka o Necronomicon trwa. Nowi gracze wchodzą i od razu wbijają się w tabele stwarzając zagrożenie dla istniejących liderów. Dziś kolejna odsłona konkursu.
Dziś porozmawiamy o mediach czyli Cthulhu w muzyce.
Odsłona Trzecia
"Muzyka Ericha Zanna"
Tym razem pytania zostaną zastąpione kawałkami utworów. Sprawa jest prosta - trzeba podać wykonawcę oraz tytuł utworu. Kawałków jest dziesięć i 5 punktów do zdobycia zatem jak łatwo policzyć za każdą piosenkę można zdobyć maksymalnie 0,5 punkta (0,25 za wykonawcę i 0,25 za tytuł). Wszystkie prezentowane kawałki są tak dobrane by wskazywały na połączenie z Mitami - czy to w warstwie tekstowej czy to ogólnego image`u wykonawcy, przekonań czy też dokonań. Jednym słowem - nie są to przypadkowe kawałki. Są tutaj proste i znajome riffy a także takie, które, mam nadzieję, że zajmą wam więcej niż 5 minut na znalezienie właściwej odpowiedzi. Mała uwaga - kilka z tych kawałków to utwory instrumentalne tworzone na potrzeby nie tylko płyt muzycznych. Te inne zastosowania będą również mile widziane jako komentarz.
Życzę powodzenia i mam nadzieję, że prezentacja utworów będzie się wam podobać. Montaż jest mój własny, więc w razie co proszę się nie śmiać, że amatorka, bo jestem amatorem. Większość obrazków się powtarza, bo nie mam za dużej ich biblioteki i nie miałem za dużo czasu na przygotowanie tego materiału. Jednak na potrzeby konkursu został stworzony taki, jaki tylko można. Zapraszam i niech wygra lepszy. Wystarczy kliknąć na numerek i posłuchać utworu (wszystkie kawałki utworów zmontowane w około minutowe kawałki są umieszczone na video.google.pl)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Na odpowiedzi czekam jak zawsze do najbliższej niedzieli do 23.59. Teraz mogą się wykazać muzycy oraz miłośnicy Zewu Cthulhu. Czekam na odpowiedzi na PW.