Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04-02-2008, 07:48   #6
Nagash Hex

Nagash Hex's Avatar

Reputacja: 0 Nagash Hex jest na bardzo dobrej drodze
$: 2 455
3 godziny wcześniej

Już czas...
Samuel Koné powoli otworzył oczy. Elektroniczny budzik rozpoczął poranną rutynę silnym alarmem. Jednak dzisiejszy dzień będzie inny... pomyślał rozbawiony. Wstał, wyłączył budzik i zajął się porannymi sprawami. Obojętny obserwator ujrzałby jedynie nieco zaspanego aptekarza szykującego się do pracy. Pomyliłby się... Koné dbał o szczegóły, więc zachowywał się normalnie. Jednak wewnątrz wrzał. Szybko dokończył śniadanie i zbiegł do laboratorium. Wreszcie po tygodniach żmudnej pracy odkrył odpowiednie połączenie zarodka z kroplami. Pani Florence zjawi się w aptece o 10.00... i dostanie swoje lekarstwo. Oczywiście, że wróci. pomyślał przygotowując potrzebne produkty. W końcu niedawno dostała złe lekarstwo. Wszystko gotowe. Fiolka wypełniona najlepszymi kroplami do oczu stała na stole. Sam westchnął głośno:
-Chwila ta zasługuje na uwieńczenie...
powiedział cicho do niewidzialnego towarzysza. Pora zaczynać. Koné powoli dotknął dłońmi fiolkę i rozpoczął swoje czary... Narodziny zarodka alergii trwały 5 minut. Jednak jego efekty pojawią się dopiero kiedy Pani Florence wypije swoją ulubioną zieloną herbatę.
-Oczywiście reakcja nie może być zbyt ostra. Nie chcemy przecież stracić naszego obiektu... przynajmniej na razie.

10.00

Pojawiła się punktualnie. Oczywiście, robiła tak 6 lat. Odkąd założył aptekę. Teraz należało wcisnąć jej zakażone krople i wymyślić jakąś dobrą historyjkę. Może przestrzec przed...

...czym innym by mi ta zgaga wyszła ?
Pytanie klientki wyrwało go z zamyślenia. Uśmiechnął się szeroko, ukazując rząd białych zębów:
-Otóż to droga pani. Zawsze powtarzam, że lekarz nie powinien przepisywać leków. Dlatego właśnie wybrałem farmacje. Po medycynie można leczyć ludzi, ale czym leczyć wiedzą tylko farmaceuci. A co do problemów ze swędzeniem mam coś idealnego.
Samuel sięgnął pod ladę i podał pani Florence fiolkę z zarodkiem alergii.
-Jest pani pierwszą osobą, która kupi ten lek. Jakoś coraz mniej osób narzeka na podobne objawy. Na szczęście sam biorę ten lek, więc mogę zapewnić, że jest skuteczny. A dodatkowym atutem tego specyfiku jest niska cena. Wszystkie leki powinny być tanie, szczególnie dla starszych ludzi, prawda? To niedobrze, ze państwo nie dba o swoich obywateli. Staram się oczywiście obniżać ceny, ale rozumie pani...
Sam starał się szybko odejść od tematu skuteczności kropel. Cóż miała do niego zaufanie, ale nie warto ryzykować...

Nagash Hex jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem