Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 04-05-2008, 11:50   #86
Lio

Reputacja: 1 Lio jest na bardzo dobrej drodze
$: 15 330
Qumi, sporo pewności, chyba aż za dużo jak na osobę, która zbyt wiele styczności z grą nie miała, a przynajmniej tyle śmiało można wywnioskować z Twoich postów.
Fakt, sposób rekrutowania armii jest taki, a nie inny, jeśli mam być szczery, wolę ten, który zaprezentowali twórcy Disciples, ale to już moje prywatne zdanie. Ludzie, którzy grali w HoM&M dzielą się na dwa typy.
Pierwszy to ludzie, którzy naprawdę są w stanie zrozumieć tą grę, eksplorują, rekrutują bohaterów, podbijają zamki, podczas walk używają nie tylko tych czarów, które są w stanie zabić wrogie jednostki.
Drugi to Ci, chyba przestraszeni, pseudo znawcy, którzy w tej grze wiecznie stoją przed takimi dylematami jak:
"Nie mogę ruszyć się za daleko od miasta, bo nie będzie jak rekrutować nowego wojska w przyszłym tygodniu!"
"Jeśli zaatakuje przeciwnika, to dojście zajmie mi ze dwa tygodnie, on w tym czasie poczeka i zacznie kupować jednostki, więc nie mam szans!"

Jeśli dla Ciebie ta gra to tylko jak największa liczba jednostek, to zdecydowanie należy przypisać Cię do tej drugiej grupy.
Twoje przekonanie o słuszności obranego podejścia jest bez wątpienia niezachwiane, ale jak uczy historia nie liczy się ilość, a jakość i inteligencja. Więc następnym razem kiedy usiądziesz do tej gry, zapomnij o ilości wojska, a skup się faktycznie na strategii działania. Wtedy może zobaczysz, "co to za strategia".

Lio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem