| RUSŁAN, ZASHEIR -Cóż panowie, chyba wszystko już wiecie, a ja nie mam zbyt wiele czasu na przesiadywanie w karczmie. Więc Żegnam i powodzenia!-oznajmił głośno Złote Oko po czym wyszedł z karczmy. -To ja też już się pożegnam, bo chyba zauważyłem starych kumpli. Cóż panowie, polecałbym iść lulu, bo jutro musicie jeszcze załatwić swoje sprawy.-Aeris wstał i podał rękę każdemu z was, a gdy odchodził od Zasheira, ten wyczuł w dłoni maleńki zwitek papieru. Dziś 23.00 Zaplecze karczmy "Złoty byk" Oczekuję cię samego, nie toleruję spóźnienia.
Aeris podszedł do grupki hałasujących żołnierzy i żywo wdał się w grę i rozmowę. Po chwili dostał gitarę od jednego z wojowników. Nie poddaj się, bierz życie jakim jest
I pomyśl, że na drugie nie masz szans
Po co ten stres, myślisz, że nie masz nic
Każdy ma - nawet Ty
Czasem trzeba to po prostu znaleźć
Miłość, noc i deszcz, życie też
Dla tego warto starać się
Powiedz, czy naprawdę nic nie jesteś wart
Znajdź to w sobie, tak
Nie poddaj się, bierz życie jakim jest
Ten kraj jest jak psychodeliczny lot
Czujesz, że nie zmienisz nic
Spróbuj wziąć z tego coś
To przecież Twoje życie jest
Popełniaj błędy i naprawiaj je
Gdy dotkniesz dna odbijaj się
Wykorzystaj czas, drugiego już nie będziesz miał
Nie poddaj się, bierz życie jakim jest
Odetchnij więc, zastanów się
Znajdź jego sens, bierz życie takim jakie jest
I ciągle szarp, i zmieniaj je
Przed siebie idź, bierz życie takim jakie jest
I zmieniaj je, i ciągle walcz, przed siebie idź.
BEZIMIENNY
Żona "Zapałki" zmierzyła cię podejrzliwym spojrzeniem. -Terrinie, znasz tego osobnika? -Eeee...no Meggy, później ci wszystko wyjaśnię. Idź spać, ja jeszcze porozmawiam z naszym gościem.-Terrin odczekał aż jego żona wyjdzie i warknął.-Zwariowałeś?! Pokazywać się mojej Meggy i pieprzyć o mordowaniu?! Zmieniłem się. Ustatkowałem, założyłem rodzinę. Możesz tu zostać jedną noc, rano wychodzisz. Jak chcesz magiczne przedmioty, poszukaj przy rynku, tam sporo takich sklepów. Szczególnie na ulicy Kagar-Chana. Teraz idź spać.-"Zapałka" dopił herbatę i wyszedł z kuchni. |