Cytat:
Co do braku konta (w końcu sporo jest osób niepełnoletnich ).
Założenie trwa około tygodnia, wymagane jest 18 lat lub aby rodzic posiadał konto w danym banku (ale wtedy nie trzeba zakładać, bo można przelać z konta rodzica ). Opisze WBK, bo sam tam mam
Do 30 roku życia nie pobierają kosztów utrzymania ani prowizji. Koszt przelewu to 50 gr no i pieniądze można przelać przez internet.
Co do opłat to myślałem, że będzie to działać w formie:
- zapłata do XX dnia miesiąca w tytule przelewu nick z forum
- blokada osób, które nie wpłaciły przez obsługę
- całość musiałaby się dzielić pomiędzy 3 grupy:
osoby odbierające pieniądze (2-3)
osoby blokujące (3-4)
osobę płacącą za forum
Sam proces jest prosty dla wpłacających ale dla tych, którzy zbierają pieniądze już nie
|
Cytat:
|
a nie wierzę, powtarzam nie wierzę, by większość tych co przesiadują na forum (wchodzą regularnie raz na tydzień, albo i częściej) nie wyskrobała ze swojego miesięcznego przychodu chociażby 5, 10, 15 złoty
|
Taaa, jasne. Trzeba by tylko ten przychód mieć. Już widzę moich rodziców, wpłacających zarobione przez siebie pieniądze na idiotyczne według nich forum. Albo pozwalających mi założyć konto w banku, po to, bym sama to zrobiła, z pieniędzy które od nich dostaję. Uważam, że wprowadzenie obowiązkowych opłat sprawiłoby, że ogromna ilość niepełnoletnich użytkowników po prostu musiała by odejść. W tym ja. Jest dużo innych, choć o wiele gorszych forum o RPG. Dla mnie jedyną możliwością płacenia jest ew. na konwentach w Kraku, lub przez SMS. A zapłaciłabym chętnie.
Z pomysłów dobry wydaje mi się ten z wydawnictwami. Ja na przykład kupiłam podręcznik do DnD tylko dlatego, że gram na LI XD.