Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-08-2008, 09:19   #24
Odyseja

Odyseja's Avatar

Reputacja: 4 Odyseja wkrótce będzie znanyOdyseja wkrótce będzie znany
$: 59 206
Cytat:
Co do braku konta (w końcu sporo jest osób niepełnoletnich ).
Założenie trwa około tygodnia, wymagane jest 18 lat lub aby rodzic posiadał konto w danym banku (ale wtedy nie trzeba zakładać, bo można przelać z konta rodzica ). Opisze WBK, bo sam tam mam
Do 30 roku życia nie pobierają kosztów utrzymania ani prowizji. Koszt przelewu to 50 gr no i pieniądze można przelać przez internet.

Co do opłat to myślałem, że będzie to działać w formie:
- zapłata do XX dnia miesiąca w tytule przelewu nick z forum
- blokada osób, które nie wpłaciły przez obsługę
- całość musiałaby się dzielić pomiędzy 3 grupy:
osoby odbierające pieniądze (2-3)
osoby blokujące (3-4)
osobę płacącą za forum

Sam proces jest prosty dla wpłacających ale dla tych, którzy zbierają pieniądze już nie

Cytat:
a nie wierzę, powtarzam nie wierzę, by większość tych co przesiadują na forum (wchodzą regularnie raz na tydzień, albo i częściej) nie wyskrobała ze swojego miesięcznego przychodu chociażby 5, 10, 15 złoty
Taaa, jasne. Trzeba by tylko ten przychód mieć. Już widzę moich rodziców, wpłacających zarobione przez siebie pieniądze na idiotyczne według nich forum. Albo pozwalających mi założyć konto w banku, po to, bym sama to zrobiła, z pieniędzy które od nich dostaję. Uważam, że wprowadzenie obowiązkowych opłat sprawiłoby, że ogromna ilość niepełnoletnich użytkowników po prostu musiała by odejść. W tym ja. Jest dużo innych, choć o wiele gorszych forum o RPG. Dla mnie jedyną możliwością płacenia jest ew. na konwentach w Kraku, lub przez SMS. A zapłaciłabym chętnie.

Z pomysłów dobry wydaje mi się ten z wydawnictwami. Ja na przykład kupiłam podręcznik do DnD tylko dlatego, że gram na LI XD.

// Maria Skłodowska-Curie
Odyseja jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem