Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-13-2008, 23:00   #50
Tammo

Reputacja: 4 Tammo wkrótce będzie znanyTammo wkrótce będzie znany
$: 187 691
No, moim zdaniem czas na post Midnight / odpowiedź Pepper.

Już lubię Koena. Great minds think alike...

Aha, ciekaw jestem, czy jest jakiś dowód, który ma nas przekonać, czy też będziemy wykonywać 'skok wiary'. Co Wy na to, wiara?

Bo patrząc tak realnie: co mogłoby przekonać nasze postacie? Widzicie takie coś? Ja nie. Nie znam Pepper. Ani mi ona brat ani swat (siostra / swatka?). Owszem, słyszałem o niej. Owszem, że jest przeciw Konsorcjum. Ale mam na tyle pokręcony i kalkulujący umysł, że jakbym miał zgnieść Strażników, to wziąłbym właśnie dwójkę najbardziej znanych i:

a) przekabacił ich na moją stronę
lub
b) zmanipulował ich by podjęli akcję, a sam ich śledził (np. dał im informację, która sprowokuje ich do działania i zebrania ludzi do pomocy, kogo zbiorą, jeśli nie innych Strażników?)

Dlatego fakt, że Pepper pojawia się właśnie z Koenem jest z jednej strony uwiarygadniający sprawę, z drugiej wzmaga wątpliwości, czy należy się mieszać.

Co może pokazać sama Pepper? Dowód na to, że lustro odżyło? Teoretycznie. Np. nagranie z kamer bezpieczeństwa. Ale czy mamy czas na weryfikację tego dowodu? Sprawdzenie czy nagranie nie jest z czasów kiedy lustro działało? Że nie jest sfałszowane? W niecałe dwie minuty?

Wasze pomysły? Ja mam jeden, dosyć hardcore'owy.

Tammo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem