Cytat:
|
Markus, Gold, w tak dobrą i ciekawą sesję można grać rok i dłużej. Pytanie, czy nie zmęczy Was prowadzenie. Prowadzę 12 Masek już jakiś czas i wiem, że czasem ma się ochotę przerwać. Natomiast nie będę nalegał na rozwiązanie inne niż post-gigant, jeśli tak wolicie. Jestem bardzo za uczynieniem prowadzenia jak najłatwiejszym dla Was.
|
Ty mnie Tammo przerywaniem 12 Masek nie strasz...Co prawda jeszcze ruchu w nim nie wstawiłem, ale pracuję nad nim i jak tylko uporam się z własnymi sesjami to go dokończę i wstawię.
A wracając do tematu, od czasu do czasu każdemu zdarza się spadek weny i entuzjazmu. Ale zwykle to przejściowe...Prowadzenie sesji wciąga i niełatwo sie od tego uwolnić. Wiem to z własnego doświadczenia.
Co do zdobycia informacji...
- Głównym źródłem dotyczącym Sominusa dla Harpo jest Iomi.
Jest jeszcze sprawa map które są obecnie w posiadaniu gnoma:
Cytat:
|
Ostatnie strony tomu poświęconego Iomiemu Vete zostały poryte rycinami przestawiającymi rozkład pomieszczeń Wieży Kłów. Pomiędzy szczegółowymi rysunkami komnat, znajdują się jedynie konturowe zarysy górnych poziomów. Bez namysłu Harpo wyrwał te stronice.
|
Nie zamierza on informować o tym znalezisku nikogo z grupy. Ukryje najlepiej wśród swego stroju i zachowa jako asa w rękawie na czarną godzinę.
Drugą sprawą jest Dom Mintarna. Który według Harpo jest wymarzoną kryjówką dla całej grupy i nakłoni towarzyszy by właśnie tam zamieszka. Wolałby jednak by siedziba całej drużyny była tajemnica dla wszystkich sojuszników drużyny, także dla Analtews.
O Istahrze chętnie dowiedziałby się od zleceniodawców i obecnych sojuszników.
Ewentualnie popyta tu i tam (głównie w karczmach udając podchmielonego szlachetkę) zachowując maksimum dyskrecji...Chętnie też sprawdzi położenie posterunków straży miejskiej.
A co do maski fasmy
„Slaad mówi, wypruć jej wnętrzności, zobaczyć czym fasma krwawi!” 
Jednym słowem będzie się domagał wyjaśnień i ewentualnego zwrotu pieniędzy za wybrakowany towar.