Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-16-2008, 12:38   #231
kset

Reputacja: 3 kset wkrótce będzie znanykset wkrótce będzie znany
$: 120 917
A skąd u kupca mistrzostwo w broni? Nawet ilość biegłości dostępna dla kupca mu na to nie pozwoli. Chyba, że byłby wyjątkowym maniakiem - a jeśli tak i jest mistrzem miecza...to nic nie stoi na przeszkodzie w pokonaniu rycerza ( jako mistrz to pewnie i trafienie miałby większe) ale jeśli 3 ataki nie zabiją rycerza ( wyparowania vs siła kupca oraz duża skuteczność broni) to on mu 1 odpowie, potem kupiec 1, potem rycerz drugi atak no i na końcu kupiec z 5-tym. Rycerz ma szansę o ile potrafi trafić takiego kupca. Być może rycerz wykona atak po 2 atakach kupca – ale to już zależeć będzie od szybkości.

Podział z uzupełnień będzie stosowany. Choć raczej nie tabelkowo, już dawno tak liczyłem, kalkulator wystarczy

PS z tym kupcem to mimo wszystko mało realny przykład, a właściwie z tym rozdawnictwem mistrzostw itd. Jak obce słusznie zauważyła, nawet nie macie większych podstaw do traktowania jej inaczej niż jednego ze zwykłych, nie profesyjnych ludków jakich pełno przecież w Orchii, kto powiedział, że jak spotkacie jakąkolwiek profesję to że nie potraktuję jej tak jak to widzi warhamer ( włącznie z pewnym rozwojem dla danego ludka itd) nadal jednak będzie to w zgodzie z realiami - chłop to chłop a nie ukryty spec wojownik przyszykowany na to by utrzeć nosa graczom. Ja raczej nie ucieram nosa, sesję traktuję dość swobodnie, jak znajdziecie ( realne) powody dla których zboczycie z misji i zrobicie co chcecie - to też wasza wola, choć ja ze swej strony mam zamiar w mniejszym lub większym stopniu zadbać o to abyście podróżowali razem ( wyobraźcie sobie sytuację gdyby bardka jechała godzinę przed, a nie z wami), zresztą mogła by się na pozostałych natknąć, nawet gdyby była daleko za. Po prostu nie byłbym w stanie na dłuższą metę każdemu prowadzić niezależną przygodę.

Ostatnio edytowane przez kset : 05-16-2008 o 12:45.
kset jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Reklama