Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-16-2008, 15:12   #211
Howgh

Howgh's Avatar

Reputacja: 1 Howgh jest na bardzo dobrej drodze
$: 5 292
Cytat:
Trochę to irytujące, bo nie rozumiecie podstawowych założeń dyskusji - nie kończy się jej, dopóki nie ustali się rozwiązania... Ale trudno...
Losie... Dyskusje kończy się, gdy temat się wyczerpie, a tam się wyczerpał. Nie widze sensu w dawaniu ciągle tych samych argumetnów, a tamte mnie nijak nie przekonały.

Cytat:
Tylko postęp technologiczny i społeczny może wyeleminować to wszystko co nas boli ( głód, choroby, wojny ).
Nigdy nie przestanie istnieć coś takiego jak wojna, chora by głód. Człowiek ma to do siebie, że gdy tylko może, chce coś na czymś zarobi. Zawsze będzie warstawa społeczna, której nie będzie stać na TO lekarstwo, czy na TO jedzenie. Ludzie są zbyt ograniczeni we własnej głupocie i większość nie zrobi nic, jeżeli nie będzie miała z tego interesu... ,a nawet na wojnie, różne państwa i organizacje zarabiają potężne pieniądze.

Cytat:
Boję się myśleć, jakie mogą być tego konsekwencje.
Jakie może mieć konsekwacje? Takie, że Ty i Twoi najbliżsci będą mogli życ wiecznie razem z Tobą. Jeżeli szybko Ci do śmierci, no to heh... Ja będę chciał żyć najdłużej jak to możliwe, bo życie to dar, a nie przekleństwo.

Cytat:
Człowiek tak bardzo posunął się bezsensownym dążeniu do większej i większej i większej władzy, że zapomniał już o tym, że bez tego wszystkiego życie wcale nie jest złe.
No tak. Średnia wieku w czasach "bez tego wszystkiego" wynosiła około 30-40 lat. Teraz "z tym wszystkim" wynosi 75-90. (a dochodzą niektórzy do PONAD 100 lat!) Jeżeli chodzi Ci o kwiatki, drzewka itp, to można jechać na wieś i tam zamieszkać w drewnianej chacie, bez prądu... ,ale wątpie, by ktokolwiek mógł (i chciał!) obejść się dłuższy czas bez wanny, telewizora, internetu, aspiryny, adiddasów itp.
Naprawde wątpię.

Ostatnio edytowane przez Howgh : 05-16-2008 o 15:15. Powód: Bo zupa.
Howgh jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Reklama