Wątek: [Serial] Lost
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-18-2008, 11:57   #55
wojto16

wojto16's Avatar

Reputacja: 2 wojto16 wkrótce będzie znany
$: 85 198
Już dawno w tym temacie nikt nie pisał. Przyznam, że największe wrażenie zrobił na mnie 9 odcinek. Poza dosyć śmieszną sceną śmierci kilku postaci (kto oglądał ten wie o czym mówię) odcinek wypadł po prostu znakomicie. Aż żal mi się zrobiło Bena gdy klękał przy Alex. Jego flashforward daje nowe pytanie, ale i odpowiedź na pytanie z 3 odcinka 4 sezonu.

A teraz pora skomentować pierwszą część finału sezonu. Ostrzegam przed ewentualnymi spoilerami.

Najnowszy odcinek wypadł po prostu dobrze. Ucieszył mnie długo oczekiwany powrót Richarda. Przy okazji trzeba przyznać, że Keamy doskonale sprawdza się w roli bad guya. Kojarzy mi się jakoś z Mikhailem. Oczekuję po nim efektownej śmierci w ostatnim odcinku sezonu (chyba nikt nie wątpi w to, że zginie). Poznaliśmy też kolejną stację która ma pomóc Johnowi w wykonaniu zadania któremu nie podołał by nawet Pudzian. Retrospekcja jest dosyć ciekawa. Wydaje mi się, że poza Oceanic Six w pokoju siedzi ktoś jeszcze. Przyszło mi do głowy, że skoro Aaron urodził się na wyspie nie został zaliczony do tej szóstki. To znaczyłoby, że należy do niej ktoś jeszcze.

Ogólnie mocne 8/10.

wojto16 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem