Cytat:
Napisał Cedryk PS. Zaś tobie polecam dodatkowy fakultet dziennikarstwo. Bo potarfisz wyciągnąć najdziwniejsze wnioski z wypowiedzi człowieka.  |
Nie dziękuję. Już mam. Mam też fakultet z szczwanoplanowania. Skończyłem na wydzile niecnych planów specjalność z planów szpetnych jak wujek Fester.
Bo widzisz... trochę Cię sprowokowałem. Tą swoją rezygnacją w poście ( i PSem :P ). Bo zobacz sam teraz się zreflektowałeś i za pomocą brzytwy Ockhama wybiłeś do nogi wszytskie niepotrzebane byty, które sam prędzej namnożyłeś (problemy). Ja jestem po prostu optymistą, a nie pesymistą. Lubię analizować, ale nie aż tak jak inni - i powtarzam: Przyjdzie problem - znajdzie się rada.
Nie mogłeś się powstrzymać od snucia wizji biednego nnnm ślęczącego nad wysyłaniem 6000 PW? No to masz za swoje :P
Jak sam stwierdziłeś może skrypt się znajdzie...
A pisanie dużego newslettera o wszystkich sesjach? Jak najbardziej. Jak mus to mus. Przeciez moderatorem nie jestem, więc to wasz job. Ja ze swojej strony chętnie pomogę np: robiąc wykrawki do NL.
I jeszcze jedna kwestia:
Jak ma to wyglądać?
Dajemy informacje, o sesjach rozpoczętych w danym miesiącu i co? Po co? Bo jak rekrut (termin) jest krótki, to sesja ruszy zanim ktoś przeczyta w NL, że można w to zagrac. A więc rozumiem, że raczej po to, żeby czytać SAMĄ sesję, a nie żeby się na takową załapać.
I czy pisac o trwających sesjach? Jak rozpoznać, że sesja trwa? Bo jest np: przestój. Czy wyznacznikiem tego ma byc to, że sesja jest otwarta ( w sensie topiku) ?
I co mamy pisać? Bo raczej średnio mi się uśmiecha pisanie sprawozdań z ActualPlay. Raczej info o sesje - jaki system, kto gra, kto prowadzi, mechanika/storytelling, pomysł (wykrawka z sesji). Ale widać, że wtedy nową treścią w NL jest tylko info o nowych sesjach, prędzej nieopisywanych. Za to info o sesjach trwających powiększało by się z każdym kolejnym NL. I co gorsza nie zmianiało by się.
Dlatego może dawanie króciutkich zajawek co sie dzieje na sesji ma jakiś sens? Wiecie, tak jak "w następnym odcinku", albo streszczenia odcinków seriali w gazetach z programem tv?
Ufff... Tyle.