Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 10-31-2005, 22:30   #10
Hood

Reputacja: 5 Hood jest na bardzo dobrej drodze
$: 56 448
Nie lubię komiksów... Nawet tych dla dorosłych... Nie są ambitne. W sensie, iż nie działają na wybraźnię... Tak jak film... Przedstawiają gotową papkę, a wyobraźnia idzie na chorobowe Ale to oczywiście moje błędne zdanie

Ale pamiętam, że kiedyś zaczytywałem się w boskim "Kajku i Kokoszu" - nie mylić, broń Boże z "Kajkiem i Koko" - zupełną chałą
Mam nawet kilka ich przygód: "Szkoła latania", "Wielki turniej", "Zamach na Milusia" oraz "Szranki i konkury cz.1" (ale to ostatnie jest już w monochromatycznej zółci, więc mi się nie podoba - moje zmysły wymagają dopieszczenia ). O ile komiksy to dla mnie tandeta to muszę przyznać, że kajek bez jajek , znaczy "Kajko i Kokosz" to wyjątek potwierdzający regułę. Ma zestaw bogatych przekoloryzowanych postaci, naiwne poczucie humoru i teatralnie ubarwione charaktery

"Sandmana" nie czytałem, a "Tytusa, Romka i Atomka" wprost nie znoszę. "Thorgal"... Kiedyś mi się podobał, zrobił na mnie wrażenie i tyle jego.

Sayane chodzi Ci może o "Przygody Kleksa" (?), w której był niebieski Kleks oraz Jonka i Jonek? Mam gdzieś w piwnicy jedną część ich przygód. Coś o wyspie skarbów i piratach

Rage within my heart
Hood jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem