Super informacja, czekam z niecierpliwością.
Junior się odezwał na PW, najbliższe dwa tygodnie będzie nieobecny, uzgodniłem z nim pewne poczynania postaci i będzie można coś niecoś poczytać. Pogoniłem pozostałego nieobecnego, czyli
Wellina, mailem, jeśli ktoś jeszcze by miał z nim jaki kontakt albo informacje, to się odzywać.
Jubileuszowy dwusetny post należy się Manjiemu, gratulacje.

Bonus z tej racji:
Manji, możesz zadać Mistrzowi Gry jedno małej wagi pytanie, na które on Ci udzieli szczerej odpowiedzi. Pytanie musi być gatunku tak/nie. Jeśli pytanie, jakie zadasz, będzie większej wagi, lub innego gatunku, poproszę Cię o inne pytanie. Pytanie zadawaj w komentarzach. Pozostali gracze, jeśli chcą, mogą podpowiadać, jakie ono powinno być.
Trochę KJu i poprawek. Poczytałem sobie jeszcze raz rozmowę Waszą, droga trójko na rozdrożach Ayo i mam wrażenie, że to jest przykład dialogu, jaki pięknie możnaby rozegrać na GG. Na pewno dałoby się wtedy uniknąć częstego powtarzania tekstu, ne? Ale nic to, i tak rozmowa wyszła całkiem nieźle. Osoba, która ma ochotę na dodatkowego PDka może pokusić się o zrobienie pełnej kompilacji, uwzględniając kolejność wypowiadanych kwestii (czyli kto, kiedy i na co się odezwał), dodać jakieś opisy w tle i mi (oraz
Wellinowi) podesłać.
Tymczasem, poprawki. Jako, że doszło do pewnych poprawek i edycji postów już stojących, przejdźcie sobie moi mili swoje wypowiedzi i zerknijcie, czy użyte w nich cytaty nie uległy zmianie w oryginale. Na pewno pewne poprawki powinien nanieść
Kset, możliwe też, że
Abishai, to zależy głównie od
Manjiego.
Manji - Tobie proponuję przejście całości rozmowy, jeśli chcesz, możemy namówić się na sesję telefoniczną czy inno-komunikatorową.
Lhianann - przepraszam za zwłokę, postaram się dziś nadrobić.
Posta powinienem wstawić dziś w nocy, pozdrówki!
Przyszłościowo sugeruję posty mniej polegające na rozmówcach, więcej na opisie, np. miast cytować fragment posta i się doń odnosić, opisać go własnymi słowami i się odnieść. Moim skromnym zdaniem, lepiej się czyta:
Kiedy Skorpion przysięgał na miecz, Krab zamarł, zaskoczony.
Niż opis na dwa paragrafy, który czytało się już wcześniej. Przynajmniej u mnie tak to działa, kiedy czytam coś, co czytałem niedawno, ciężko mi zachować uwagę, szarpanie mi się czyta rozmowę, która się często powtarza (przynajmniej kawałkami). Natomiast to moje wrażenie, jestem otwarty na Wasze argumenty.
KJ, post 200:
z niej płyną … -> z niej płyną... (bez spacji)
pomiędzy opisem, myślą a wypowiadanymi słowami: odstępy.
Opis
Myśl
Dialog
Ustwił się pośród cieni, pozostając nie widocznym, a samem mając świetny widokna obozowisko i otoczenie. -> Ustawił; niewidocznym, samemu, widok na (spacja).
Post 199:
Spacje przy myślnikach zostały nałogowo zjedzone, kilka razy w poście. Zwłaszcza końcówka posta to zlany tekst, pomimo, że po wielokropkach odstępy powinno się stawiać.
nie zwrócił na ten tragizm zawarty w wypowiedzi -> uwagi?
Odstęp po powyższym, przed myślami. Generalnie parę jeszcze odstępów by się przydało dla lepszej lektury posta.
Zresztą kłamstwo to, nie musi być użyte w złych intencjach -> zbędny przecinek
Wystarczy iż wie to ręka która nim steruje. -> iż, która, przecinki
A tego czego nie wie podwładny, tego zdradzić na torturach nie może. -> przed czego przecinek, by zaznaczyć zdanie wtrącone (tak sądzę, nie będę się upierał)
Sam smok - Smok
Cytat:
|
Cóż...jakby rzekł jego dziadek.- „Nie przejmuj się wzrostem przeciwnika Fukurou-kun. Twoja katana się nie przejmuje, więc i ty nie powinieneś.”
|
Dwukropek miast kropki, kwestia mówiona od nowej linijki.
w zaden sposób - żaden
Post 198. Dużo cytatów, które pomijałem, bo będą one poprawiane po tym, jak autorzy je poprawią (może więc coś przeoczyłem). Na pewno w oczy mi wpadło:
kirują - kierują
wyjątkowej przysięgi…z powodu swojej -> odstęp po wielokropku
chęci do nie wierzenia w najgorsze -> lepiej to można ująć. Sugeruję: niechęci do wiary w najgorsze; niewiary w najgorsze; obawy przed najgorszym...
ale też że się nie - przecinek
NIE ZDRADZAŁY , - bez spacji
spotkali?Gdybyśmy - odstęp
z niej płyną ... - odstęp niepotrzebny
Post 195:
Odstępy. Kwestie dialogowe od nowej linii, jeśli kończymy zdanie na rzekł a potem jest dialog, to po rzekł nie kropka, ale dwukropek. Odstępy przed myślnikami. Zresztą, takie błędy widzę we wszystkich Twoich postach, cofając się znalazłem je w każdym, a cofałem się aż do posta 182. Poprawić proszę.
O klątwę ciążącą na Akito i o jego ojca - Manji raczej mówił o drugim Krabie, nie o Akito. "wiem o Twoim ojcu Akito-san i jego oddziałach, a także o ojcu Kraba oraz ciążących na nim podejrzeniach o klątwie" - jak mniemam, chodziło o drugiego Kraba w Waszej szóstce, Saburou.