Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 09-11-2008, 19:40   #458
Sayane
The Sentinel

Sayane's Avatar

Reputacja: 8 Sayane ma w sobie cośSayane ma w sobie cośSayane ma w sobie coś
$: 146 724
Moi drodzy Gracze

Z dumą ogłaszam, że 2 lata, 7 miesięcy i 18 dni temu, czyli 24.01.2006 roku o godzinie 20:47 na Last Inn pojawił się pierwszy post do sesji Pani Kryształu (tutaj Saya pęcznieje z dumy i odpada jej ucho). Dzisiaj nie są urodziny, półurodziny czy ćwierćurodziny PK, ale skoro przegapiamy wszystkie po kolei, nie ma powodu by nie świętować akurat dzisiaj

Nie chwaląc się, jest to (o ile wiem i co by złośliwi nie powiadali) druga najstarsza i najbardziej stabilna sesja na forum (pierwszą jest starsza o 4 dni i 24 min. Tu ne cede malis! Yarota ). Napisaliśmy razem 1149 postów, mieliśmy do tej pory 35 007 odwiedzin (a część II wytrwale goni I w tym względzie) i wielu wiernych czytelników - często takich, którzy zainteresowani II cz. czytają I cz. !! Ten sam świat, ta sama historia i (choć gracze nieco się zmienili) ci sami bohaterowie dzielnie prący pod wiatr. Sensacja, romans, obyczajówka (ach, te rasowe niesnaski), psychologia, komedia, a wkrótce również i dramat (buhahaha) - każdy z Was dołożył do nich swoją cegiełkę i pewnie dzięki temu każdy z czytelników znajduje u nas coś dla siebie.

Z tej okazji chciałabym Wam wszystkim serdecznie podziękować - bez Was ta sesja nie byłaby tym, czym jest. I to dosłownie - poczynając od tego, że widząc Wasze karty postaci po raz pierwszy, przerobiłam kompletnie koncept sesji (została jedynie nazwa). Lwia część wydarzeń, jakich mieliście okazję doświadczyć była spowodowana Waszą ciekawością, podejrzliwością, beztroską czy dociekliwością. Biorąc za przykład jeden z głównych obecnie wątków: gdybyście nie popędzili jak wariaci z plaży, gdybyście nie zapomnieli bagaży, ach, gdyby... Nie siedzielibyście teraz w środku lasu, szukając tei'ner, której wyglądu nawet nie znacie I za to Was kocham Nawet rok myśląc nie wpadłabym na wiele Waszych pomysłów - i tych "nietypowych" i tych na prawdę genialnych, które stworzyły niepowtarzalny klimat naszej sesji.

Dziękuję Wam więc: Ribesium, zaluku, Auroro, Froście, Lysseo, Nadelu, Glyphie i Krakovie. Chylę czoła.

Miałam jeszcze tyle napisać, a wszystko jakoś wyparowało...

Z tej więc okazji braku okazji mam zaplanowanych dla Was i Waszych postaci kilka "eventów". Są one dalekoterminowe, ale ogłaszam je już teraz.

1. Od dawna planuję "wydać" PK w formacie PDF. Zważywszy na formę sesji będzie to wymagało sporo pracy, ale w październiku prawdopodobnie wezmę urlop, więc mam nadzieję, że uda mi się ładnie złożyć tekst w księgę Oczywiście całość będzie umieszczona na forum i możliwa do pobrania.

2. Również od dawna kusi mnie, by z Pani Kryształu zrobić porządne opowiadanie. Oczywiście za Waszą jednomyślną zgodą. Będzie polegało to na przerobieniu postów a) na wersję książkową; b) zmiana formy i treści przy zachowaniu sensu wypowiedzi oraz charakteru postaci by uzyskać spójny styl całości. Wiem, że to bardzo ambitne zadanie (a przy moim braku czasu zaplanowane [jeśli w ogóle się zgodzicie] na okolice Bożego Narodzenia), ale mam nadzieję, że coś z niego wyjdzie.

3. Planuję pod koniec tego roku lub na początku 2009 (zważywszy na nasze tempo) otworzyć trzeci rozdział Pani Kryształu. Mam nadzieję, że płynnie wkroczymi w nową fazę przygody

4. Za jakiś czas (niedługi mam nadzieję) w naszej sesji zacznie się okazjonalnie pojawiać Bardzo Zły MG, czyli Hood - mój RPGowy mentor i guru Jak sama nazwa wskazuje, będzie On męczył Was i dręczył, więc strzeżcie się

5. Ponadto jakiś czas w sesji pojawi się bonusowe wydarzenie - jestem pewna, że przez nikogo nie przewidziane i nie oczekiwane (a jeśli ktoś na to wpadł to popełniam seppuku jako MGkowska porażka).

Have fun!

Ps. chciałam wysłać tego posta o 20.47 ale Lastinnowy zegar źle chodzi ;(

A przy okazji przypominam o tygodniowym deadlinie odpowiedzi w sesji, buhahaha!!!!!

Ostatnio edytowane przez Sayane : 09-12-2008 o 06:14. Powód: Godna potępienia pomyłka w rachunkach z mojej strony :(
Sayane jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem