Cytat:
|
2. kasa za prestiż - bo do tego sprowadzają się sygnaturki; po pierwsze trzeba by w jakiś sposób zrównac pracujących i niepracujących (nie wspominam już o pracujących w kraju i za granicą) inaczej "ci co mają będą miec jeszcze więcej, a biedacy...". Jeżeli szlibyśmy w tym kierunku to może uzależni wysokośc dodawanego prestiżu od wieku (?) oraz stałości przekazów, stażu na forum? Ponadto - kto będzie dbał o całą logistykę dodawania i odbierania prestiżu? Ręczne dzierganie administratora?
|
Syganturki te nie zmieniałyby w żadnym wypadku reputacji ani jej siły, były by tylko nic nieznaczącym bajerem. Nikt nie lubi, gdy komuś tylko z powodu bogactwa daje się jakieś przywileje czy zwiększa reputację. Po prostu jest to nieetyczne.
Cytat:
|
3. Reklamy. NIE, NIE, NIE. Sorry, ale jak dla mnie to ostatecznośc. Bardzo mocno denerwują mnie reklamy na forach, popupy i tego typu śmieci... bardziej sklonny jestem zapłacic za BRAK reklam niż zgodzic się na kolejną porcję bajtów (jak się używa łącz GPRS albo satelitarnych to ten banerek kosztuje dołka czy dwa...)
|
To zapłać, a ci je wyłączą. Jest taka możliwość, a reszta będzie miała forum z reklamami.
Cytat:
|
Dobrze opracowana kasa za prestiż i/
|
Tego nie rozumiem, dla mnie to jest jakbyś proponował, aby forum płaciło za osoby wysokim prestiżem.
Cytat:
|
specjalna grupa na którą piszą się ludzie, którzy są w stanie zasponsorowac portal w razie potrzeby na żadanie administratora i sa powiadamie o ewentualnych kłopotach finansowych (powiedzmy, ze 35 złociszy w ogóle nie będzie odczuwalne dla mojego portfela, ale w razie wielkiej draki jestem w stanie wyasygnowac 10 razy tyle - cóż jedna dobra szkocka mniej...)
|
No nie i co niby miałaby mieć w zamian ta grupa. Ten pomysł też mi się nie podoba. Wiesz, jeśli jesteś takim chętnym sponsorem to zrezygnuj z tych kilku dobrych szkockich i opłać serwer za cały rok, było to coś 2400 zł, z tego, co pamiętam a za to będziesz miał wolny wstęp do wszystkich gier prowadzonych przez najlepszych MG.
Cytat:
Linijka wpłat - tak, ALE. Nie wiem jak innych, ale mnie interesuje na co poszły pieniądze. Rozliczenie finansowe by się przydało. Po prostu lubię wiedzie na co idą moje darowizny. Nie widze problemu w pozycji "kawa i ciacho dla admina za oprogramowanie nowego modułu", ale niech to jest...
Plany rozwoju - mozemy miec lepszy serwer jak będziemy miec 200 PLN więcej miesięcznie. Chcemy zrobic to i tamto, za tyle i tyle.
|
W pewnych aspektach zgadzam się z tobą informacje powinny być, czyli ilość wpłat oraz ile forum zarobiło na reklamach oraz ile wyniosły opłaty za serwer więcej mnie nie interesuje.
O planach rozmawia się gdy już pieniądze są.