Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12-11-2005, 15:33   #33
Vendolan

Reputacja: 0 Vendolan ma wyłączoną reputację
$: 2 866
Ja jestem za niedozbrajaniem Zombie, bowiem jeśli już jakiś Licz, czy innego rodzaju nekromanta chce tworzyć armię, to bardziej pasowałaby mi świetnie uzbrojona armia szkieletów, niźli Zombie... Jakoś bardziej by mnie to przekonało.
A co do magii... No cóż, magia nekromantyczna nie jest siłą, która może wpływać na właściwości fizyczne materii. Działa ona bazując na wpojeniu w zwłoki, Woli czarodzieja, która sprawia, że ciała zyskują coś na kształt "energii życiowej", choć same wady tego ciała, takie jak złamana noga, czy ręka pozostają, a co za tym idzie, również przyspieszony rozkład.
Ponadto co do ich wytrwałości i siły. Jako, że Zombie są bezsprzecznie uznani za martwych, ich organizm, czy raczej umysł nie wysyła i nie przetwarza bodźców oznajmiających zmęczenie organizmu. Co za tym idzie, Zombie się nie męczą, nie czują bólu i maksymalnie wykorzystują fizyczne atrybuty swego ciała, co czyni z nich groźnych przeciwników.
Jendak D&D to świat fantasy, a taki świat każdy może wyobrażać sobie na swój własny sposób, jednakże dam taką radę i przestrogę zarazem. Nie zwalajcie wszystkiego na magię, gdyż czasem trzeba samemu dogłębniej się nad czymś zastanowić i to opracować.
Ja osobiście mam dość wytłumaczeń MG'ów, którzy mówią: - Stary, to jest świat magii i takie rzeczy się zdarzają. A teraz wielki ork wpada przez okno nie wybijając szyby.

Vendolan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem