Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12-14-2005, 10:27   #35
Vendolan

Reputacja: 0 Vendolan ma wyłączoną reputację
$: 2 866
Jak już mówiłem, jest to kwestią gustu, więc w każdym systemie w jakim zadomowię się na dłużej dokonuję wielu poprawek i przeróbek według własnego "widzimisię".
Co do atrybutów fizycznych... nie miałem na myśli statystyk tabelkowych z perspektywy mechanicznej, jeno fizyczne umiejętności samego ciała w świecie rzeczywistym.
A jeśli spojrzymy na Licz'a to w istocie tak mogłoby się wydawać, lecz w tym przypadku moglibyśmy okryć jego "trwałość" kirem tajemnicy i rzeknąć jedno słowo - "magia". Licz to bardzo potężna istota, a więc jego kości może, a nawet musi animować potężna magia, lub innego rodzaju mroczna siła. Wiec gdyby Licze podlegały prawom fizyki na tych samych zasadach co pomniejsi nieumarli, to któż chciałby się przemieniać w taką istotę?
A co do MG'a - Mam takiego jednego, który często tak odpowiada i dlatego robię się na starość zgorzkniały... Naprzykład zadałem kiedyś MG'owi pytanie DLACZEGO w każdej grupce, która nas atakuje musi być czarodziej... wszyscy, nawet zawszeni bandyci mieli czarodzieja. Wszędzie, byli czarodzieje... i elfy. Aż strach było otworzyć lodówkę. - Odpowiedź była łatwa do przewidzenia. - To świat magii.
I dlatego nabrałem wstrętu do magii... i elfów.

Vendolan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem