Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11-23-2008, 17:59   #89
nothing1nothingowicz

Reputacja: 0 nothing1nothingowicz jest na bardzo dobrej drodze
$: 3 564
To samo pytanie dotyczy również ciebie elfie - zdanie to jakby przepadło na tle "konfliktu charakterów" jakiego właśnie Himo był świadkiem.

Chętnie bym zobaczył jak "skaczecie sobie do oczy z mieczami" - wtrącił z przekąsem elf - jednak nie wydaje mi się to najlepszym pomysłem. Słowa te padły dokładnie w momencie gdy kobieta zamierzała minąć Ronana.

Za grupę, której Ronan jest członkiem, podążam od przedmieść Beregost - wyjawił Himo - cóż... ciekawość zawsze była moją słabością - dodał to wzruszając ramionami.

Pewnie jego towarzysze już się tutaj zbliżają - wskazał na ściężkę, z której przybył Ronan. I uwierz mi moja droga, to nie są ślamazarne truposze - zwrócił się do nieznanej kobiety. Twój kij i "pazurki" mogą im nie sprostać.

A chyba nie chcesz spotkać się ze swoim bogiem już dziś ?!? - nadmienił po krótkiej przerwie. Miał nadzieję, że zdanie to wytrąci ją z równowagi, zachwieje jej pewnością siebie.

Dał jej chwilę do namysłu a następnie dodał - Więc jakie to zadanie zleciło ci twoje bractwo ?

Zdradził ją symbol na czole. Choć niewyraźny w ciemności to elf był pewny, iż oznacza on przynależność do jakiejś grupy - prawdopodobnie czcicieli boga śmierci. Przemawiał za tym również jej ubiór i makijaż.

Himo miał wrażenie, że niedawne wydarzenie z Beregost i "robota" nieznajomej są ze sobą w jakiś sposób powiązane. A co do grupy Ronana - elf nabierał przekonania, że są tylko przypadkowymi mścicielami Beregost. Choć niczego nie mógł być jeszcze pewny. W każdym razie, w tym momencie wolał stanąć po stronie, która wydawała się silniejsza - a przynajmniej na pewno liczniejsza. Był pewny, iż "przyjaciele" Ronana zjawią się tu lada chwila. Za to nieprzejednana postawa nieznajomej kobiety budziła w nim nie tylko nieufność ale dodatkowo podsycała ciekawość. To właśnie sprawiło, że na swojego "tymczasowego sprzymierzeńca" Himo wybrał Ronana.

nothing1nothingowicz jest offline