Wątek: Ulubione rasy
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-08-2006, 06:44   #27
SHAQER

Reputacja: 3 SHAQER ma wyłączoną reputację
$: 27 894
Zgadzam się po części z 8Draco 8 jeżeli chodzi o wybór rasy bo faktycznie we wszelakich książkach fantasy krasnoludy są najciekawszą z ras. Lecz Vendolan także ma bardzo dużo racji dobrze czasem grać samym sobą gdyż to pomaga nabrać nieco dystansu do samego siebie i być może dowiedzieć się o sobie czegoś nowego. Ogólnie uważam że gracze winni grać jeno ludźmi. Czemu? Otóż prowadzę kilka lat i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby ktoś odgrywał dobrze elfa. Mało tego sam nie wiem jak takie odgrywanie miałoby wyglądać! Jak można wczuć się w kogoś kto gdy ledwo dorośnie ma te 150 lat czyli dwukrotną długość ludzkiego życia !! On ma więcej doświadczenia w życiu niż my wszyscy razem wzięci (bez obrazy). Jeżeli chodzi o odgrywanie to krasnoludy ze względu na długowieczność wcale nie są łatwiejsze do odgrywania poza tym to osobniki żyjące pod ziemią czego też sam nie potrafię sobie wyobrazić. Wydaje mi się że rasami którymi ewentualnie można grać są niziołki (takie małe ludziki) i półorkowie. Półorkowie są niezwykle chaotyczni jak większa część ludzi. Benford nazwał nas nawet czynnikiem chaosu dążącym do upadku który pociągnie za sobą cały wszechświat. Rozgadałem się ale wiem że większość z was i tak nie będzie przekonana jednak moim zamierzeniem nie było nikogo przekonywać tylko podzielić się z wami moim zdaniem. Jeżeli ktoś znajdzie lukę w moim rozumowaniu zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam wszystkich

SHAQER jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem