Wątek: Ulubione rasy
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-09-2006, 23:52   #29
Vendolan

Reputacja: 0 Vendolan ma wyłączoną reputację
$: 2 866
Z rasamii jest tak, że z reguły grywamy rasami/postaciami, do których czujemy sympatię, podoba nam się ich wygląd fizyczny, zachowanie, ich kultura czy też inne rzeczy... Zmierzam do tego, że w większości przypadków, nie mamy nic wspólnego z wybraną rasą, a gramy nią, gdyż zazwyczaj jest to nasze mniej lub bardziej dokładne przeciwieństwo, do którego czujemy jakiś wewnętrzny pociąg. A im bardzie różnimy się od danej rasy, tym bardziej ją lubimy. (i vice-versa.)
Dlatego rozwieję tu wątpliwości/marzenia niektórych graczy - to jaką rasą gracie, oznacza, że macie z nią najmniej wspólnego.

Osobiście czuję ogromną sympatię do Krasnoludów i często nimi gram, choć wiem, że (pomijając kwestię doświadczenia i umiejętności aktorskich.) w żadnym wypadku nie mógłbym w pełni się w przedstawiciela owej rasy, wczuć, gdyż nie mam z nimi praktycznie nic wspólnego. O Mrocznych elfach nawet już nie wspomnę.

Z drugiej strony zaś rasa elfów, dumnych, długowiecznych istot, która budzi we mnie mieszane uczucia. Rzekłbym nawet, że ich nie lubię, dlatego nigdy nie grałem elfami, ale wiem, iż to właśnie z nimi mam najwięcej wspólnego ze wszystkich istniejących ras w D&D.

A ludzie? Hmm... Są mi bardziej obcy niż wszystkie rasy Faerunu razem wzięte...

Vendolan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem