Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 14-02-2009, 20:59   #8
Yaneks
 
Yaneks's Avatar
 
Reputacja: 222 Yaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie cośYaneks ma w sobie coś
A ja jestem przekonany, że nie można być jednocześnie kapłanem obu bóstw. To działa tak jak Islam i Chrześcijaństwo. Możesz być naraz papieżem i islamskim prorokiem na raz? Nie, więc nie możesz być księdzem i jego odpowiednikiem w Islamie (nie wiem jak oni się nazywali... Mułłowie?). Nie możesz więc być akolitą Sigmara i Ulryka w jednej osobie, bo to kłóci się z zasadami. Prawdopodobnie chcesz, aby Twoja postać mogła rzucać zaklęcia obu bóstw, ale do tego potrzebujesz ich przychylności, a Sigmaryci z Ulrykanami generalnie się nie lubią. Dlatego drogą domysłu mogę Ci powiedzieć, że nie możesz być jednocześnie akolitą i Sigmara, i Ulryka.

A tak co do zasad, przyjrzyjcie się wszyscy im dokładnie.

Cytat:
Uwagi: Musisz wybrać boga i Świątynię...
Z 32 strony podręcznika. BOGA, nie BOGÓW. Mówi samo za siebie.
 

Ostatnio edytowane przez Yaneks : 14-02-2009 o 21:26.
Yaneks jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem