Wątek: Teatr
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 11-27-2004, 17:51   #6
Milly
Administrator

Milly's Avatar

Reputacja: 10 Milly jest jak niezastąpione światło przewodnieMilly jest jak niezastąpione światło przewodnieMilly jest jak niezastąpione światło przewodnieMilly jest jak niezastąpione światło przewodnieMilly jest jak niezastąpione światło przewodnie
$: 335 993
Przeczytałam nareszcie Opowiadanie bardzo fajne, choć pozostał mi po nim pewien niedosyt. W zasadzie można było rozbudować nieco same opisy, dać czytelnikowi pełny nastrój grozy jaki panował na scenie i na widowni. Podobał mi się sposób, w jaki oddałeś to, co się dzieje w umyśle narratora, obsesyjne czepianie się jednego, przewodniego zdania. O błędach interpunkcyjnych mówił już Saem, ja przyczepię się jeszcze do czasami powtarzających się wyrazów i niedokładnie napisanych zdań, np.
Cytat:
Taki kostium mi wybrali mi wybrali.
Może to przejaw pedantyzmu, ale lubię, gdy tekst jest dopracowany i gdy autor czyta go przed zamieszczeniem aby w razie potrzeby poprawić błędy Ogólnie rzecz biorąc: dobry klimat, bardzo fajny temat, nieliczne niedociągnięcia, które da się jakoś przełknąć, kilka błędów. Podoba mi się narazie Twój styl, zabieram się do następnego opowiadania

T. Pratchett Czarodzicielstwo
Milly jest offline