Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 02-21-2006, 17:11   #148
kitsune

kitsune's Avatar

Reputacja: 8 kitsune jest po prostu świetnykitsune jest po prostu świetnykitsune jest po prostu świetnykitsune jest po prostu świetny
$: 136 413
4 czerwiec 2022, 17:00, Wałbrzych, Dziura, siedziba Tasmanów

Wszyscy poza Malcikiem i Mongołem, którzy wściekli trzymali wartę przed bazą, wpadli do pokoju Tołdiego. Cichy poszum stacji roboczej drażnił uszy. Wspaniała bojowa konsola netrunnerska Tołdiego leżała na stole. Chłopak właśnie kopiował dane na kryształy i wrzucał wszystko na stację.
- I co?! - Tower wypalił.
- Momencik szefie... chwileczkę... To bomba!
Pozostali spojrzeli po sobie podekscytowani, Tower ponownie zapytał:
- Jaka bomba... masz coś?
- A jakże - tołdi stuknąl w ENTER na stacji roboczej i na ekranie 30calowego monitora LCD rozwinął się obraz z odtwarzacza video. Był niewyraźny, nagranie z kamer ochrony a raczej nadzoru policyjnego, rozstawionych wzdłuż głównych dróg Wałbrzycha. Widać, że Tołi w pośpiechu zmontował film z ujęć różnych kamer. Za każdym razem podpisywał ujęcia: Brama WSK01, Wrocławska/Główna, Wrocławska/Wiadukt, Armii Krajowej itd. Na ujęciach z podaną datą 15.05.2022. Pierwsze ujęcie pokazywało godzinę 22:15, konwój: ciężki ciągnik siodłowy z widocznym opancerzeniem i wieżyczką kaemu na dachu jechał w towarzystwie 4ech innych samochodów - dwu czarnych roadsterów i dwu furgonetek. Niezła obstawa. Konwój śmigał ulicami Wałbrzycha z niezłą prędkością, przynajmniej 90 km/h. Zastanawiające, że konwój miną strefę korporacyjną i wjechał do miasta. Po cholerę!? Z takim kompem? To ogromne ryzyko.
- Oglądajcie uważnie - powiedział Tołdi.
Na ekranie konwój właśnie zmierzał prosto w kierunku garnizony armii na dworcu Wałbrzych Miasta, nie moment... właśnie skręcił!!! Tower i Specnaz przecierali ze zdumienia oczy!
- Dokładnie - potwierdził Tołdi. Na ekranie konwój skręcił w kierunku Starego Zdroju-Nowego Miasta... Czyli w Dziurę?!

Film skońćyzł się, popatrzyli po sobie.
- Dziwne, nie? - zaczął Tołdi - Co ciekawe maszynę zamówiło IG Fahrben, sam Heissbach podpisał zlecenie 02.04.2021, ale na listach przewozowych widnieje inna forma - Nanite Inc. To nieduża korporacja specjalizująca się w nanotechnologiach. Probowałem prześledzić sieć zależności i wyszło mi, ze Nanite to wspólne "dziecko" IG Fahrben i korporacji Utopia. korporacji orbitalnej, posiadającej niezwykle zaawansowane technologie... Tyle na razie znalazłem...

kitsune jest offline