Tak, muszę się z tobą zgodzić
neksusie, taktykę dezinformacji i nabijania sobie zer na koncie panowie z WoD'a opanowali do perfekcji. Dodatkowo bałagan w naszej rodzimej edycji potęguje wydawanie podręczników wybiórczo i "wspaniałe" tłumaczenia na nasz język. Nowa edycja, pod starym hasłem "storytelling", to naprawdę zabawna sprawa, ciekawe kto ze starych graczy się na to nabierze. I rzeczywiście, większość tych podręczników zawiera informacje nic nie warte, średnio kreatywny i pracowity człowiek mógłby to napisać na własną rękę. Racją również jest, że szkoda tracić czas na dokładne czytanie tych podręczników, wystarczy je przejrzeć i wybrać te "ciekawostki".
Tu wspólne racje się kończą. Oczywiście patrząc z Twojego punktu widzenia, cały post jest "pro". Jednak patrząc z mojego już nie.
Cytat:
|
Napisał neksus ...wiesz, nie każdy ma dostęp do podręczników anglojęzycznych... |
Tak wiem, ale posiadanie internetu, to 75% sukcesu, reszta zależy od chęci. Jeśli się komuś nie chce to już nie moja wina. (Zaznaczam że nikogo do niczego nie namawiam i nie zmuszam, każdy działa na własną rękę)
Cytat:
|
Napisał neksus ...nie każdy zna język na odpowiednim poziomie. |
No tak, to już jest większy problem, ale nie jest to moja wina i nic na to nie mogę poradzić. Tylko dlaczego czyjaś nieznajomość języka miał by mnie ograniczać ???
Cytat:
|
Napisał neksus Więc jesli prowadzimy dyskusję, to rozmawiajmy o tym co jest dostępne w naszym kraju i dla w miarę każdego. |
Jest to Twój punkt widzenia, mój ma kierunek całkiem odwrotny. Uważam, że korzystać możemy z wszystkiego co mamy. Należy oczywiście odsiać te 90% bzdur. Wykorzystać pozostałe ciekawostki możemy zarówno podczas sesji (wcześniej trzeba to uzgodnić z GM'em i mieć nadzieję że nie jest całkowicie niereformowalny), a tym bardziej podczas dyskusji.
Cytat:
|
Napisał neksus Przedstawienie takich informacji może być ciekawostką, ale nie jest obligujące do czegokolwiek. |
No i to właśnie zrobiłem, przedstawiłem, moim zdaniem wartą tego, ciekawostkę. Zaproponowałem zagłębienie się w WoD'a, ale nigdzie nie napisałem masz tak grać, czy tak jest i koniec. Jeśli kogoś to zainteresuje to dobrze, jeśli nie to nie zwróci na to uwagi, jak piszesz nie jest to obligujące. Tak jak dla mnie, czyjaś nieznajomość języka, czy brak chęci do poszukania "czegoś więcej".
Witam na forum i pozdrawiam.