| No to moja kolej:
Imię i nazwisko: Wadim Szekow
Wzrost: 175 cm
Waga: 63 kg
Kolor włosów: brązowe
Kolor oczu: brązowe
Wykształcenie: niepełne podstawowe
Podanie o przyporządkowanie Kpr.Wadima Szekowa do Oddziału Widmo jako Radziecką pomoc na froncie zachodnim. Jego niski stopień tłumaczy brak wykształcenia i krótki czas służby. Mimo , że jest w Wojsku Radzieckim od krótkiego czasu, ma za sobą nieoficjalne przeszkolenie przez pułkownika Białej Gwardii, Bokwina podczas I Wojny Światowej, co tłumaczy jego umiejętności. Jest on synem szkutnika z Archangielska, urodził się w 19o8. Wychował się sam na ulicach , jego ojciec nie miał dla niego czasu, bo harował w stoczni i cierpiał na alkoholizm. Jego matka pracowała w fabryce. Został osierocony w pierwszych tygodniach I wojny, wtedy właśnie przygarnął go pułk armii carskiej. Podczas dwudziestolecia mieszkał w Moskwie, dokształcając się w temacie materiałów wybuchowych. Źródło jego dochodów nie jest znane. W 1937 został wzięty do wojska.
Historia Służby
IX 1939 - Ukarany za okradnięcie towarzysza
XI 1939 - Jego oddział wysłany do Białorusi, nie wziął udział w żadnej walce
XII 1939 - Próba ucieczki podczas powrotu z Białorusi
VI 1941 - Rzucony na front podczas ataku Niemców. Oddział wzięty do niewoli, zdołał uwolnić dowódcę i uciec z nim do Petersburga.
X 1941 - Niewątpliwy udział w wyparciu Niemców podczas bitwy o Moskwę. Początkowo miał być ukarany za dezercję, gdy z towarzyszem z oddziału, szer. Kastniewem oddalili się z pola walki bez rozkazu, ale po trzech godzinach skontaktował się z dowódcą używając niemieckiej centrali telefonicznej w budynku Poczty Głownej, gdzie podczas bitwy o Moskwę znajdowała się tymczasowa centrala komunikacyjna Niemców. Udało im się celnie podłożonym ładunkiem wybuchowym wypłoszyć Niemców z budynku, po czym wybić ich podczas ucieczki używając karabinu maszynowego oraz granatów. Wybuch okaleczył Kastniewa, przewieziono go do szpitala polowego, ale umarł z powodu rozległych oparzeń. Odznaczony pośmiertnie orderem. Szekow odmówił przyjęcia orderu, twierdząc, że spowodował śmierć przyjaciela. Przyjął za to rangę kaprala.
Wadim Szekow, jest specjalistą od akcji dywersyjnych wykonywanych w tajemnicy. Dobrze umie walczyć wręcz i atakować z zaskoczenia. Potrafi posługiwać się materiałami wybuchowymi. Ma za sobą standardowe przeszkolenie żołnierskie, ale średnio radzi sobie z pepeszą. Podczas samotnego życia w Moskwie nauczył się dobrze używać broni krótkiej, co potem jeszcze praktykował.
__________________ Nie chcę ukojenia, które mogłoby mi odebrać skruchę, nie pragnę uniesień, które wbiłyby mnie w pychę. Nie wszystko, co wzniosłe, jest święte, nie wszystko co słodkie - dobre, nie wszystko co upragnione - czyste, nie wszystko co drogie - miłe Bogu. |