Wątek: Głos "Userów"
Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 05-03-2006, 13:58   #7
Milly
Administrator

Milly's Avatar

Reputacja: 10 Milly jest po prostu świetnyMilly jest po prostu świetnyMilly jest po prostu świetnyMilly jest po prostu świetny
$: 318 494
Glyph i Kutak jak zawsze na posterunku

Najpierw wypowiem się jako MG.
Bardzo mi przykro, ale w żadnym wypadku nie będę się sugerować w doborze postaci do gry tym, czy ktoś akurat dogryzł jakiemuś userowi, czy nie, czy ma na swoim koncie dwa warny, czy nie ma ich wcale, czy jest adminem, czy zwykłym userem, albo czy ma problemy z mieleniem niewyparzonym ozorem. Dla mnie na sesji liczy się to, jak użytkownik zgłaszający swoją postać napisał historię, jak ciekawa jest jego postać, jak pasuje mi do przygody i co z tego może być w przyszłości. Na drugim planie stawiam to, jak user zna system i jak grał na innych sesjach (jeśli już w ogóle grał). Najmniej interesuje mnie to, jak dany user wypowiada się na forum, kogo nie lubi, komu dogryza, jak i to, co robi w wolnych chwilach poza siedzeniem na forum. Tym bardziej nie będę zabijać doskonałej postaci, prowadzonej przez usera, który wypowiedział jedno słowo za dużo i dostał jeden minusik więcej. To dla mnie trochę... chore. Dokładnie tak, jak napisał Kutak. To ja jestem MG i ja decyduję kogo do sesji przyjmę, a kogo uśmiercę. Po drugie w mojej opinii należy rozgraniczyć to, co dzieje się na sesji i to co dzieje się na forum/w realu. Na sesji dwie postacie mogą się kłócić, wyzywać, mieć sprzeczne poglądy, czy nawet próbować się pozabijać. A gracze, którzy prowadzą te postacie mogą być najlepszymi kumplami, czy po prostu być sobie obojętni. I dokładnie odwrotnie - mogą za sobą nie przepadać, a ich postacie mogą oddawać w obronie drugiego swoje życie. Dlatego jestem całkowicie przeciwna mieszaniu sesji nawet z życiem forumowym i przenoszeniu relacji z prawdziwych osób na postacie i odwrotnie. To dwie różne rzeczy i niech tak pozostanie.

A teraz dodam jeszcze kilka słów z punktu widzenia obsługi
Pomijając już fakt, że za coś takiego ścigają już moderatorzy i są pod to odpowiednie punkty regulaminu (jak trafnie zauważył Glyph), to stworzenie takiej grupy jest i tak zupełnie niepotrzebne. Już niedługo uruchomimy nową wersję forum, w której na Wasze życzenie został wprowadzony system oceniania zarówno sesji, jak i graczy, a oprócz tego możliwość dodania komentarza o danym użytkowniku. Zatem jeśli nie spodoba się komuś jakieś posunięcie, może śmialo napisać: "Milly zachowałaś się niegrzecznie i niemiło, bo brzydko odezwałaś się do tego usera.". Wtedy każdy, kto będzie się interesował daną osobą będzie mógł sobie przyswoić taką wiadomość i zrobić z nią co zechce. A resztę pozostawcie Obsłudze.

T. Pratchett Czarodzicielstwo
Milly jest offline