Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 08-22-2006, 23:22   #198
kitsune

kitsune's Avatar

Reputacja: 8 kitsune jest po prostu świetnykitsune jest po prostu świetnykitsune jest po prostu świetnykitsune jest po prostu świetny
$: 136 423
Hmm do Warhammera mogę podać sporo rzeczy (niektóre i do Mona pasują)

Corvus Corax, Tanzwut, Schandmaul, Eichenschild, Moskote, Adaro, Cornix Maledictum, Saltatio Mortis (i w zasadzie wszystko spod szyldu niemieckiego folk metalu i folk rocka)

Faun
Fintroll , Trollfest - w obu zespołach członkowie udają trolle, muzyka odpowiednio dopasowana

Mortiis - dość ciężkie brzmienie w stylu mrocznego Dead Can Dance lub Dargaardu czy Arcany (poza albumem "Grudge" który jest stricte hardrockowy z elementami industrialu)

Arcana, Dargaard - j.w., świetne do kliamtych mrocznych kultów ew. grozy & tajemnicy

Tuatha De Danann - świetny folk metal w kliamtach irlandzkich (a zespół brazylijski! )

Within Temptation, Xandria - niby taki lekki gothic erotic, a jednak się nadaje, zwłaszcza, że mocno emocjami kawałki nasycone, jak dla mnie świetne do epizodów miłosnych (zwłaszcza jeśli tragicznych)

ogólnie Folk, ostatnio bardzo mi leży skandynawski: Gjallarhorn, Hoven Droven, Garmarna

dla orków zespół Za Frumi - dziwne concept albumy opowiadające losy jednego z klanów czarnych orków (wokal śpiewa ponoć w języku uruk hai )
pod bitwę róznie - od OST do serii Total War, przez OSTy do "Króla Artura", "Troi", "Gladiatora", "Ostatniego Samuraja" itp. (Badelt, Zimmer, Gregson-Williams) po power metal (Manowar, Running Wild, Kromlek itp.) - czyli patos, patos, patos

Pozdr

kitsune jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem