Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 17-08-2011, 18:55   #9
Arvelus

Arvelus's Avatar

Reputacja: 1 Arvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputacjęArvelus ma wspaniałą reputację
Ze zmęczeniem rzeczywiście wiele zależy od podejścia. Jeśli gracze będą uczciwie i sukcesywnie wszystko kontrolować to jest git. Jeśli nie to traci to sens. Chyba, że MG robił by to jak ja (i chyba wielu) robię z życiem. Na kartce mam imiona i obok nich wypisuję wartości. Pan A dostał trafienie za 3 to piszę "3", dostał kolejne za 4 to skreślam i piszę "7". Byłoby trochę zabawy, ale i tak oszczędziliśmy masę czasu pozbywając się pw.

Cytat:
Parowanie pięściami: nie, bo można chwycić przeciwnika za ramię albo broń za drzewce itd. Po prostu powinny być utrudnienia w walce wręcz przeciwko przeciwnikowi wyposażonemu w broń.
Ja myślałem o sytuacji odwrotnej : )
Nie parujemy pięściami, ale nasze ataki (gołymi pięściami) są parowane np. szablą. Udany blok oznacza, że zbito naszą pięść naszym, a więc trafiono nas szablą w rękę/nogę przeciwnika i to ze znaczną siłą

Cytat:
Osobiście dodałbym umiejętność "atak skrytobójczy", którą by się testowało w określonych sytuacjach, a sukces dawałby możliwość dodatkowego rzutu na obrażenia. Albo po prostu należałoby założyć, że jeśli postać ma czas i możliwość, by zadać takie ciosy, jakie tylko chce, to jeśli chce zabić przeciwnika (np. omdlałego), zabija go automatycznie.
Trafienie automatyczne to już coś (no ba). Twoja zasada jest dobra. Problem się rodzi w sytuacjach spomiędzy. Np. czy w środku walki można zabić jednym ciosem przeciwnika, który jest przytomny aczkolwiek zbyt ranny by przeciwdziałać? Ale moje wcale nie jest od tego wolne : P
Ten temat wymagałby głębokiego przedyskutowania

Ostatnio edytowane przez Arvelus : 17-08-2011 o 19:03.
Arvelus jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem