Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 12-03-2006, 10:34   #1
Yelonek

Reputacja: 2 Yelonek jest na bardzo dobrej drodze
$: 8 655
[WFRP] Mewy krzyk

Moja pierwsza sesja na tym forum, zobaczymy czy ogarnę te wasze panele

Sprawy techniczne & wymagania:
- gramy w wfrp 1ed
- 3-4 graczy. Nie więcej.
- dopuszczam tylko te rasy: człowiek, krasnolud, niziołek
- nie żebrać o elfa, półelfa, ćwierć elfa etc. Można grać proelfią postacią.
- pochodzenie nie-imperialne
- karta na pw
- w tym temacie możecie (raczej wypada) zamieścić szkic postaci wynikający z typowej styczności przestrzennej i psychicznej z taką personą
- nie określam limitu postów, bo sam mam dni, kiedy mnie nie uświadczycie na forum, ale 1/dzień to całkiem sensowne rozwiązanie
- w przypadku długotrwałego obijania się gracza pozwalam sobie na tymczasową kontrolę jego postaci
- jak coś sobie przypomnę to dopiszę

"Moje" realia Warhammera i szkicowy zarys:
- jesteście przybyszami, nowymi w Imperium próbującymi zarobić w "ziemi obiecanej"
- rozpoczniecie grę w mieście portowym, do którego rzecz jasna dotrzecie statkiem. Oznacza to, że równie dobrze możecie grać Arabem, Kitajczykiem, Norsmanem, Bretończykiem itd.
- podróż trwa na tyle dużo czasu, że wypadałoby zrobić z was grupę
- klimat rozgrywki będzie mieszanką dark i heroic frantasy
- z dark wyciągamy: brutalne realia, rasizm, kraj w cieniu wojny, prześladowania elfów, niechęć do magii (a raczej strach przed nią), tolerancja krasnoludów dopóki są przydatne, fanatyzm religijny. Z drugiej strony: bardzo surowe prawo, każde zabójstwo jest ścigane, nadmierna podejrzliwość
- z heroic: gracze są wybrańcami bogów (PP), dopuszczalny różnorodny styl walki (jak ktoś ma fantazję, może się bawić w parkour i capoeirę, dopóki nie trawi na wytrawnego szermierza) i jeszcze parę elementów.
- nie narzucam wam żadnej liniowej fabuły z wyjątkiem głównego wątku odgrywającego się w tle, jeśli go olejecie. Cała reszta to porozrzucane po świecie, czasem powiązane ze sobą zadania (niekiedy też wnoszące coś do głównego wątku)
- ten świat żyje. Przykład: jeśli przed świtem wchodzicie do tawerny, nie oczekujcie że to samo będzie w porze śniadaniowej itd. W międzyczasie dzieją się różne wydarzenia, postacie mają własne życie. Z drugiej strony, pamiętajcie, że przyzwyczajenia mogą działać na waszą korzyść
- gramy realistycznie, ale darujmy sobie już latanie do wychodka co 2 posty

Reklama