Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary 01-19-2007, 15:28   #7
Bortasz

Reputacja: 2 Bortasz jest na bardzo dobrej drodze
$: 62 599
Nie może uniknąć ciosu w sensie zmniejszyć ilości sukcesów, wykorzystał wszystkie swoje kostki i odzyska je dopiero w następnej turze.
Więc teraz Przeciwnik 2 testuje swój atak pięścią, czyli rzuca 1 kostką 10 ścienną i jak wyrzuci więcej bądź równo 6 na atak to go trafia. Są to dość dziwne zasady, dlatego każdy MG interpretuje je po swojemu wam też radżę ustalić swoje zasady jak wy to widzicie.

Ja spotkałem się z numerem, że jak Decydujesz się na Atak np. 2 razy i masz sumę kostek 8 to Dzielisz na pół i wychodzi ze atakujesz dwa razy 4 kostkami.
Inny patent to ten z 7thsea że turę podzielili na 10 część i od poziomu twego sprytu zależy w której części się ruszasz i w tedy decydujesz co robisz. Plus możliwości akcji przyśpieszonych.

Takich modyfikacji jest sporo. Pamiętaj, że sam podręcznik zachęca, że jak coś wam nie pasuje to zmienicie to na swoim zdaniem lepsze. Ja próbuje spisać takie alternatywne zasady walki i je tu umieścić, ale S.E.S.J.A. mnie przycisnęła więc nie wiem czy mi się uda przed marcem.

Człowiek kierujący się tylko rozsądkiem, myli się najczęściej. Niewiedza nie stanowi usprawiedliwienia dla nie przemyślanych działań. Gdy się nie wie, gdy ma sie wątpliwości, dobrze jest zasięgnąć porady... A czymże jest prawdziwa męskość, jeśli nie wymieszanymi w odpowiednich proporcjach klasą i szaleństwem?
Bortasz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem