Szkolenie zaczyna się. Felixie - mam trochę uwag do Ciebie. Choć dopiero zacząłeś, to jednak już się nazbierało
Po pierwsze: składnia i ortografia.
Oto Twój ostatni post (oryginalny)
"
-dopiero zamierzam zacząć sie szkolić więc poszukiwany nie jestem.rozsiadł sie wygodnie i popatrzył przez chwile na dziewczynę siedzącą jeszcze raz zerkną na Johanna.potem jednak znów zerkną na dziewczynę widać było że woli unikać spojrzenia którym obrzucał go Johann.-mam nadzieję że wiele się od ciebie nauczę..."
A tak on powinien wyglądać (zmiany na czerwono)
-
Dopiero zamierzam zacząć sie szkolić więc poszukiwany nie jestem.
Rozsiadł sie wygodnie i popatrzył przez chwile na dziewczynę siedzącą
. Jeszcze raz zerkną na Johanna.
Potem jednak znów zerkn
ął na dziewczynę
. Widać było że woli unikać spojrzenia którym obrzucał go Johann.
-Mam nadzieję że wiele się od ciebie nauczę...
Postaraj zachować przynajmniej jakiś układ tekstu. Bez dużych liter i przecinków to się bardzo źle czyta. Trzeba cofać się, by zrozumieć to, co pisałeś. Postaraj się.
Po drugie: czytaj uważnie to, co piszę na sesji i poza nią
Johann dał Ci do zrozumienia, że nie bardzo widzi Twoje "dosiądnięcie" do stolika. Jednak mimo to, "rozsiadasz się wygodnie". Mogę przyjąć, że tak czynisz, mimo wcześniejszej uwagi, co może źle nastroić przyszłego nauczyciela do Ciebie. Nie wiem, czy taki był Twój zamiar, czy po prostu napisałeś to z rozpędu. Na razie pozostawiam to tak, jak jest, ale na przyszłość też staraj się uwzględniać wszelkie uwagi, które rzucają NPC-e. To samo było z karczmą i Johannem na początku. W PW pisałem, byś pojawił się przed karczmą i poczekał na kogoś, kto wskaże Ci drogę. Jednak ty od razu wparowałeś do środka i od razu do właściwego stolika. To akurat można wyjaśnić, co w sesji zostało uczynione, ale normalnie nawet nie powinieneś wiedzieć, że tam się wchodzi. Nie było nigdzie napisane, że to tam. Dlatego nastawienie Johanna będzie bardzo nieufne i musisz liczyć się z tym, że będziesz traktowany specjalnie.
Tyle uwag. Za niedługo zaczynamy prawdziwe szkolenie. Zatem jeszcze coś możecie powiedzieć, napisać o odczuciach względem miejsca i wobec siebie i startujemy.