Co to za Borsuki 2006 bez posta borsuka? To jak LastInn bez Borsuka, Kraków bez Borsuka, Świat bez Borsuka... To nie miałoby sensu! Ale jakie szczęście, że owy borsuk w końcu się wpisuje
Idea słuszna- na LI dzieje się naprawdę sporo, pełno nowych i starych graczy, wielkie i ciągle wspominane sesje trwają równocześnie z tymi mniejszymi, prowadzonymi w innym stylu, często niezauważonymi. Możemy podzielić się swoimi typami z całym LI itd., itp., blablabla. Starczy wprowadzenia. Czas na oceny!
[center:ee0171d37d]
Statuetka "Borsuka Piszącego" za rok 2006 wędruje do...
Kitsune! Za ten post![/center:ee0171d37d]
Nie przeczę, rozwaliła mnie aluzja do miłościwie nam panujących Kaczek Bliźniaczek. Te polityczne aluzje strasznie fajnie kontrastując z postacią oschłego, zimnego i "mhocznego" żołnierza, jakim jest Eye, postać Kitsune w tej sesji. Ta, kolejny punkt dla Ciebie, niech stracę
[center:ee0171d37d]Statuetka "Borsuka Grającego" za rok 2006 wędruje do...
Arango! Za postać Lorenza w "Dziesiątej Muzie"![/center:ee0171d37d]
Tutaj nie ma wiele do pisania. Wojskowy, przyjaciel Leonarda z dawnych lat, świetnie wpasowany w dany okres historyczny. Dzielny, mężny, rycerski i częstokroć poirytowany całą otoczką. Poważnym zagrożeniem dla Lorenza był jeszcze Vincenzo Medici, z tej samej sesji zresztą, ale tym razem dowódca pokonał dyplomatę
Statuetka "Borsuczycy Grającej" za rok 2006 wędruje do...
Rudej (pfff tam rudaad
)! Za postać Anny Orwel w SLND 42![/center:ee0171d37d]
Główna przeciwniczka mojego Bradley'a, postać z charakterem i ostrym językiem oraz z zadziwiająco sprawnie funkcjonującym ciałem (bo jak ona ma zamiar poruszać się przez cały czas na tropikalnej plaży w glanach to nawet najstarsze borsuki nie wiedzą

). Konkurencją dla Anny były głównie Adamanda z Shiboleth (The Planewalkers) oraz Maureen (Pani Kryształu), no ale- jak widać- tym razem fantasy zostało pokonane przez bardziej "moderniaste" klimaty
Statuetka "Borsuka Sesjoczyta" za rok 2006 wielkimi susami hasa w kierunku...
eh, znowu do Kitsune. I to za Butelki z benzyną i kamienie! [/center:ee0171d37d]
Moja pierwsza i po dziś dzień ulubiona sesja. Ostatnio trochę się zatrzymała, ale mam nadzieję, że pewien lis ruszy kitę i zajmie się nią

Bardziej "punk" niż cyber, czasem nawet wychodzi z tego mini-postapokal. Pisanie postów do tej sesji daje mi wielką przyjemność i satysfakcję, może ze względu na MG, może na moją postać, którą naprawdę lubię, a może przez współgraczy? A cholera to wi

O to miejsce walczyły jeszcze "Neverwhere" oraz "Arka", ale (jak widać) CyberLisPunk górą
Statuetka "Borsuk, co się chlubi, że mistrzować lubi" za rok 2006 idzie wprost w ręce...
Nightcralwera, za Cienie Menzobarrenzan (czy jakoś tak
) [/center:ee0171d37d]
Główny konkurent jeżeli chodzi o najlepszą sesje DnD dla PlanoŁazów

Sesja narazie się rozwija, ale podczas czytania czuć na kilometr jedno- przygotowanie. Pełzacz musiał przesiedzieć niejedną noc nad scenariuszem i innymi takimi, bo pełne dopracowanie wręcz bije od jego sesji. No i te cudne mapki...
No, starczy tego dobrego

Do zobaczenia za rok w podobnym temacie
Pozdrawiam, Kutak