| Dawno nie wypowiadałem się w tym temacie a to głównie z powodu anime które zżarło mi spor czasu. Chodzi oczywiście o Naruto. Zapewne większość osób podchodzi do tego tytułu z dystansem ze względu na ogromną liczbę odcinków(obecnie 220) a co za tym idzie obawy że ilość nie koniecznie niesie ze sobą jakość. Niestety te wątpliwości są po części uzasadnione. Niektóre wątki bądź nawet same sceny ciągną się przez wiele odcinków, co jest według mnie wyjątkowo uciążliwym zwyczajem. Nie mogę jednak powiedzieć, że żałuje straconego czasu. Seria wciąga i to potwornie. Już nie mogę się doczekać kolejnego odcinka, i tu pojawia się następny minus. Podobnie jak manga(z tego co mi wiadomo), anime jest cały czas w trakcie emisji i nic nie zapowiada szybkiego zakończenia. W każdym razie polecam wszystkim cierpiącym na nadmiar zbędnego czasu.
Muszę podziękować fleischmanowi za wspomnienie o Ergo Proxy. Naprawdę dobry tytuł. Powoli dochodzę do wniosku, że bez forum nie wiedziałbym jakie anime warto obejrzeć :P
Dzięki wielkie |